Taxeren voor de jaarrekening

Capital Value Taxaties ondersteunt corporaties bij het waarderen van de vastgoedportefeuille tegen marktwaarde. Wij zijn gespecialiseerd in de taxatie van wooncomplexen en hebben veel ervaring met het taxeren van bedrijfs-, maatschappelijk- en zorgvastgoed in heel Nederland. Naast het uitvoeren van taxaties assisteren wij corporaties bij het verzamelen en verwerken van de data en adviseren wij bij strategische keuzes, of u nu kiest voor de basis- of de full versie van het handboek. Graag lichten wij onze dienstverlening nader aan u toe.


Onze dienstverlening aan corporaties

Een goede voorbereiding
Een goede taxatie tegen marktwaarde vergt een gedegen voorbereiding. U krijgt met een aantal nieuwe vraagstukken te maken, waaronder:
• Hoe stelt u een waarderingscomplex samen?
• Welke data heeft u per complex nodig?
• Welke data heeft u per verhuureenheid nodig?
• Welke software is beschikbaar en hoe maakt u een weloverwogen keuze?
• Gaat u de basis- of full versie gebruiken (full versie kan bijvoorbeeld ook voor een deel van de portefeuille)?
• Heeft u capaciteit om de taxatie zelf uit te voeren of schakelt u een taxateur in?

Advies in de voorbereiding
Capital Value kan uw corporatie in de voorbereidende fase ontzorgen en kan de volgende taken voor u uit handen nemen:
• Samenstellen waarderingscomplexen
• Op orde brengen van data per complex
• Op orde brengen van data per verhuureenheid
• Advies bij keuze software
• Advies bij keuze basis- of full versie (full versie kan voor de gehele portefeuille of een deel)

 

Uitvoeren van de taxatie
Bij het laten uitvoeren van een marktwaardetaxatie heeft u de keuze uit een taxatie conform de basis- óf de full versie. Bij de basisversie komt er een waardering tot stand die voor de totale vastgoedportefeuille leidt tot een bruikbare waarde. Bij de full versie kunnen onze taxateurs door gebruikmaking van bepaalde vrijheidsgraden de marktwaarde per complex nog beter bepalen (lees ook meer in ons onderzoeksrapport 'De meerwaarde van marktwaarde'). Voor een professionele verfijnde vastgoedsturing kan tevens een marktwaardering worden gemaakt los van het handboek.

Taxaties volgens ISAE Type II certificering
Capital Value verkreeg onlangs de ISAE Type II certificering en is daarmee de eerste taxatieorganisatie die ISAE heeft geïntegreerd met de richtlijnen van het NRVT. Lees meer.  

Contact
Graag lichten wij onze dienstverlening nader aan u toe. Voor een meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met:

Ruben Smulders
Directeur Capital Value Taxaties.  
T 030 72 71 700
E r.smulders@capitalvalue.nl 

TIP: schrijf u in voor onze workshop
Wilt u uw kennis over taxeren tegen marktwaarde in een dagdeel bijspijkeren? Capital Value geeft ook kosteloze workshops over dit onderwerp.

Door onze specialistische kennis van de marktwaarde én kennis van het taxatieproces kunnen wij u uitstekend adviseren bij het bepalen van de reële waarde van uw vastgoedportefeuille.