Round Hill koopt voor 180 mil­joen wo­ning­por­te­feuil­le CB­RE GI

3 juni 2014

Bron: Vastgoedmarkt.nl; Het Britse Round Hill Capital heeft vandaag een Nederlandse woningportefeuille gekocht voor ongeveer 180 miljoen euro van het CBRE Dutch Residential Fund dat beheerd wordt door CBRE Global Investors. De portefeuille omvat 1.534 woningen met een totale oppervlakte van 140.000 m² verspreid over heel Nederland. De transactievertegenwoordigt de grootste overname van een Nederlandse woningportefeuille sinds de financiële crisis. 

De aankoop markeert de entree van Round Hill Capital op de Nederlandse woningmarkt. Round Hill plaatst de portefeuille in het Round Hill Dutch Residential Investment SCS. Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital: 'Deze aankoop past in onze strategie om ons residentiële platform in Europa uit te breiden. Round Hill Capital heeft meer dan tien jaar ervaring in het succesvol beleggen in en beheren van residentieel vastgoed. We zullen deze expertise, kennis en ervaring in de Nederlandse vastgoedmarkt gebruiken om nieuwe kansen voor onze beleggers te benutten.'

Bickford is van mening dat de Nederlandse woningmarkt een aansprekende beleggingskans vormt 'gezien de positieve macro-economische ontwikkelingen, in combinatie met de stabiele kasstroom van de woningportefeuilles en onze operationele capaciteiten op dit gebied'. Round Hill Capital, opgericht in 2002, is een volledig geïntegreerde belegger in en beheerder van vastgoed met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Luxemburg, de Verenigde Staten en Nederland. Round Hill heeft sinds 2002 ongeveer 6 miljard dollar geïnvesteerd in Europees vastgoed.

Van Dijk en Ten Cate trad op als makelaar voor CBRE Global Investors in collegiale samenwerking met Capital Value. Round Hill Capital is door een niet nader genoemde partij bijgestaan. 

Bron: Vastgoedmarkt

Naar nieuwsoverzicht