Ser­va­ti­us ver­koopt gro­te wo­ning­por­te­feuil­le

5 januari 2015

Servatius heeft opnieuw een portefeuille woningen verkocht. Het betreft in totaal 350 eengezinswoningen in Maastricht en omgeving. De portefeuille is gekocht door LaSalle Investment Management GmbH uit München. Capital Value begeleidde Servatius bij de verkoop. De koper werd begeleid door Fakton Capital en juridisch bijgestaan door Allen & Overy, de verkoper door Loyens & Loeff. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft conform de circulaire haar goedkeuring aan deze transactie verleend.

René Clement, directeur Vastgoed bij Servatius: "Complexgewijze verkoop maakt het voor Servatius mogelijk op korte termijn middelen vrij te maken om versneld af te lossen en onze portefeuille te verduurzamen".

Eind 2013 maakte Servatius een eerdere verkoop van een woningportefeuille bekend. Het betrof indertijd een portefeuille van 215 woningen in Limburg, op dat moment de grootste transactie tussen een belegger en een corporatie onder de per 1 oktober 2013 in werking getreden verkoopcirculaire 2013-02.

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Deze transactie laat zien dat internationale beleggers bereid zijn om bestaand corporatiebezit in de periferie over te nemen. Wij verwachten dat deze trend zich versterkt door zal zetten in 2015."

Over LaSalle Investment Management
LaSalle Investment Management is één van 's werelds leidende investeringsorganisaties in onroerend goed. Met bijna 700 mensen in 16 landen, beheert LaSalle Investment Management voor meer dan 50 miljard dollar aan directe en indirecte vastgoedbeleggingen.

Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Mr C.A. (Kees) van Harten MRE MRICS.  

Lees ook:
Vastgoedmarkt, 6 januari 2015: Woningcorporatie Servatius verkoopt 350 woningen
Vastgoedjournaal, 6 januari 2015: Servatius verkoopt woningportefeuille in Maastricht aan Duitse LaSalle
PropertyNL, 6 januari 2015: Servatius verkoopt woningportefeuille
Aedes, 7 januari 2015: Servatius verkoopt 350 woningen aan Duitse investeerder

Naar nieuwsoverzicht