Syn­t­rus Ach­mea ver­koopt por­te­feuil­le van 103 wo­nin­gen

25 januari 2017

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar klanten een portefeuille verkocht bestaande uit 4 complexen met in totaal 103 meergezinswoningen en 32 garages in Midden-en Oost-Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De koper is Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust ("CAPREIT"), een vastgoedfonds genoteerd op de Toronto Stock Exchange. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Dit is de tweede aankoop van CAPREIT in Nederland. Recent verwierf zij 465 meergezinswoningen en vier bedrijfsruimten in Utrecht. CAPREIT is een grote Canadese vastgoedbelegger met als thuisbasis Toronto, Canada. CAPREIT heeft meer dan 48.000 woningen in bezit. Capreit is voor haar Nederlandse activiteiten een samenwerking aangegaan met Rubens Capital Partners (RCP), een in Amsterdam gevestigde asset- en investment-manager.

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Deze transactie bevestigt dat buitenlandse beleggers ook interesse hebben om in de periferie te investeren. Het beschikbare kapitaal van buitenlandse investeerders zal in 2017 verder toenemen."

Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Kees van Harten.

Naar nieuwsoverzicht