Ac­cres­co Vast­goed ver­koopt De Sta­ten­ko­ning in Rot­ter­dam aan par­ti­cu­lie­re in­ves­teer­der

5 september 2022

Accresco Vastgoed heeft het monumentale wooncomplex De Statenkoning in Rotterdam verkocht aan een particuliere investeerder. De Statenkoning is de voormalige Christus Koningkerk in Hillegersberg in Rotterdam. Het monumentale gebouw is in 2019 door Accresco Vastgoed getransformeerd tot een wooncomplex met 24 moderne huurappartementen. Capital Value begeleidde Accresco Vastgoed bij de verkoop. Schaap Advocaten Notarissen verzorgde de juridische begeleiding. TW Residential heeft de aankoop begeleid. 

Accresco Vastgoed is een Rotterdamse ontwikkelende vastgoedbelegger die zich sterk richt op vernieuwing en verbetering van lege of verweesde plekken. Na een langdurige periode van leegstand heeft Accresco Vastgoed de voormalige kerk gekocht en getransformeerd. Er zijn in totaal 24 moderne huurappartementen gerealiseerd. De grootte varieert van circa 65 tot circa 100 m². Ieder appartement heeft de beschikking over een eigen parkeerplaats in de gerealiseerde ondergrondse parkeergarage.

Jens van Hasenbroek, directeur bij Capital Value: "De Statenkoning is een mooi voorbeeld van een geslaagde transformatie van een bestaand complex naar moderne en duurzame appartementen met een monumentaal karakter. Er is in de markt nog steeds veel vraag naar bestaande complexen met een uniek karakter op binnenstedelijke locaties."

Naar nieuwsoverzicht