Ae­di­fi­ca koopt zorg­com­plex in Apel­doorn

17 december 2020

Aedifica heeft het intramuraal verpleeghuis Pachterserf in Apeldoorn gekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, dat optreedt namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). Reden van de verkoop is een optimalisatie van het Fund. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. Core Notariaat verzorgde de juridische begeleiding.

Pachterserf is een kleinschalig verpleeghuis dat deel uitmaakt van een zorgcampus in Apeldoorn. Het gebouw dateert uit 2011 en is specifiek ontwikkeld voor zorgdoeleinden. Het verpleeghuis biedt plaats aan 48 ouderen met hoge zorgbehoeften, verdeeld over 8 woongroepen van 6 residenten. Aedifica zal het complex onderbrengen in de entiteit Aedifica Nederland 4 BV.

Het verpleeghuis wordt gehuurd door Stichting Zorggroep Apeldoorn, een publieke zorginstelling met ervaring in de ouderenzorgsector. De stichting biedt deskundige zorg en behandelingen, van kleinschalige residentiƫle zorg en geriatrische revalidatie tot crisisopnames en thuiszorg. Zorggroep Apeldoorn baat 16 zorglocaties uit en heeft ruim 2.000 medewerkers in dienst.

Daan Tettero, fondsmanager van het ADHCPF: "Zorgcomplex Pachterserf was een van de eerste aankopen van het fonds. Ondanks dat er prima zorg wordt verleend past de opzet van het complex niet meer bij de lange termijn visie van het fonds."

Manon Kuipers, adviseur zorgvastgoed bij Capital Value: "Er is veel vraag naar hoogwaardig en langjarige verhuurd zorgvastgoed. Het complex biedt een uitstekende mogelijkheid voor Aedifica om haar portefeuille in Nederland verder uit te breiden en een langjarige huurcontract aan te gaan met de huurder. Deze transactie tussen twee belangrijke beleggers op de Nederlandse zorgvastgoedmarkt laat de volwassenheid van deze beleggingscategorie zien."

Naar nieuwsoverzicht