BPL Pen­si­oen ver­koopt por­te­feuil­le van 252 wo­nin­gen

21 augustus 2017

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen een woningportefeuille verkocht van 25 complexen met in totaal 252 eengezinswoningen en 11 garages. De woningen liggen verspreid over Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De koper is een particuliere belegger. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

De verkoop van de woningen past in de strategie van BPL Pensioen om de kwaliteit van de vastgoedportefeuille continu te verbeteren. "Wij willen een duurzaam rendement realiseren voor onze deelnemers", zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq van BPL Pensioen. "Daar hoort bij dat de portefeuille wordt ververst en woningen worden verkocht die minder goed in de portefeuille passen. De opbrengsten daarvan investeren wij in nieuwe woningen die sterker bijdragen aan onze doelstellingen."

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Er is veel interesse in woningportefeuilles van deze omvang. De interesse komt niet alleen van traditionele partijen die een uitpondscenario hanteren, maar ook van partijen die de wens hebben om de portefeuille te willen doorexploiteren. Bij voldoende aanbod verwachten wij dat het transactievolume van 2016 (ruim 4 miljard euro) zal worden overtroffen.

Naar nieuwsoverzicht