BPL Pen­si­oen ver­koopt wo­ning­por­te­feuil­le van 343 wo­nin­gen

19 november 2020

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen een woningportefeuille verkocht van 14 complexen met in totaal 284 eengezinswoningen, 59 meergezinswoningen en diverse parkeerplaatsen verspreid over tien locaties in Nederland. De portefeuille is verkocht aan Coever Vastgoed. De koopsom bedraagt € 61.710.000. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea Real Estate & Finance bij de transactie. De juridische begeleiding van het proces werd verzorgd door Core Notariaat.

De complexen liggen in Burgum, Didam, Drachten, Dwingeloo, Emmen, Gendringen, Grave, Groesbeek, Holten en Schaijk. De woningen liggen voornamelijk in rustige, ruim opgezette woonwijken op gunstige locaties ten opzichte van stadscentra en uitvalswegen. De bouwjaren variëren van 1975 tot 2001. De complexen zijn deels aangebroken en hebben voornamelijk energielabel B en C. De gemiddelde maandhuur bedraagt 807 euro.

Rob van der Sterren van Coever Vastgoed: "Dit is een mooie stap in onze groeiambitie en we zijn blij dat we deze kans hebben kunnen grijpen. Met deze goed gespreide woningportefeuille kunnen wij langjarig een grote doelgroep bedienen in de meest courante prijssegmenten van zowel de koop- als huursector van de woningmarkt. We danken verkoper en Capital Value voor het vertrouwen en onze partners voor de intensieve succesvolle samenwerking. Simone Broens vult aan: "Met actief assetmanagement gaan wij door op de door verkoper ingeslagen weg en gaan we deze woningen de komende jaren deels verder renoveren en verduurzamen om het rendement/risico-profiel verder te optimaliseren".

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Particuliere beleggers spelen al jaren een belangrijke rol bij het verwerven van bestaand bezit. In 2019 waren zij met 2,4 miljard euro aan investeringen goed voor circa 25% van het totale transactievolume. Ook dit jaar zullen zij weer aanzienlijk aandeel hebben in het totale transactievolume op de woningbeleggingsmarkt. Met het oog op de verhoging van het tarief van de overdrachtsbelasting, die zoals het er nu naar uitziet per 1 januari 2021 zal ingaan, zien wij op dit moment een eindejaarsrally ontstaan om transacties op tijd afgerond te krijgen."

Naar nieuwsoverzicht