D&S Groep in­ves­teert in bij­zon­der vast­goed in Rot­ter­dam-Zuid

2 april 2021

De Zuidpleinflat in Rotterdam-Zuid is verkocht aan D&S Groep. Het betreft de eerste transactie van grotere omvang van bestaande woningen dit jaar. Capital Value begeleidde D&S bij de aankoop. Het dertien verdiepingen hoge gebouw met 125 appartementen en 12 commerciële ruimtes staat in het stadsdeel Charlois en werd in 1949, net na de Tweede Wereldoorlog en in tijden van woningschaarste opgeleverd. 

De verkoper werd commercieel geadviseerd door Colliers en juridisch bijgestaan door Schaap Advocaten uit Rotterdam. De woontoren werd in de oorlogsjaren ontworpen door Willem van Tijen. Ook Gerrit Rietveld heeft aan het ontwerp meegewerkt. Het gebouw en is een voorbeeld van de architectuur van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.

De D&S Groep wil het goede bewaren en vindt dat nieuwe kansen moeten worden benut. Eens was de Zuidpleinflat het hoogste woongebouw van Europa. De hoogste is zij al lang niet meer maar ze voorziet wel al meer dan 70 jaar in de vraag naar betaalbare huisvesting in Rotterdam-Zuid. Daarbij is de Zuidpleinflat door haar bijzondere bouwwijze en haar plaats in de geschiedenis van Rotterdam-Zuid landelijk erkend als rijksmonument. De D&S Groep heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het vastgoed. Naast beleggingen hebben ze een Bouwbedrijf, doen ze aan Vastgoed / VVE beheer en Makelaardij.

"Dit bijzondere gebouw past uitstekend bij een belegger uit de regio Rotterdam, aldus Sanna Wirtz, vastgoedadviseur bij Capital. "Met deze aankoop levert de D&S Groep een belangrijke bijdrage aan het bieden van betaalbare huisvesting in de stad Rotterdam".

Naar nieuwsoverzicht