El­kien ver­koopt 357 ga­ra­ge­boxen in Fries­land

27 oktober 2020

Woningcorporatie Elkien heeft een portefeuille met 357 garageboxen verkocht. De portefeuille ligt verspreid over acht verschillende plaatsen in Friesland, o.a. in Leeuwarden, Sneek en Beetsterzwaag. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde het verkoopproces. De juridische begeleiding werd verzorgd door VBC Notarissen. 

Elkien verkocht de portefeuille met garageboxen om zich te kunnen focussen op de kerntaak: het bieden van betaalbare huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Peter van de Weg, directeur-bestuurder bij Elkien: 'De opbrengst van deze verkoop investeren wij in duurzame en betaalbare woningen voor onze doelgroep. Daarnaast werken we aan een goed woon- en leefklimaat'.

Bregje de Looff, vastgoedadviseur corporaties bij Capital Value: 'Portefeuilles met garageboxen zijn een geliefd beleggingsproduct voor diverse particuliere beleggers. Voor Elkien was het belangrijk een integere opvolger te vinden, die continuïteit biedt voor haar huurders. Via een zorgvuldig opgezet verkoopproces is dit resultaat bereikt en kan de corporatie zich met de verworven financiële middelen richten op haar kerntaak.

Naar nieuwsoverzicht