Es­prit Pro­ject­ont­wik­ke­ling ver­koopt 25 nieuw­bouw ap­par­te­men­ten in Am­ster­dam

27 maart 2018

Esprit Projectontwikkeling heeft nieuwbouwontwikkeling BRIX verkocht. Het betreft 25 nieuw te realiseren appartementen in de wijk Buitenveldert in Amsterdam. De woningen worden midden in de wijk gerealiseerd op een inbreidingslocatie vlakbij de Pelgrimskerk. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Esprit Projectontwikkeling bij de verkoop.

BRIX wordt een beeldbepalend en duurzaam gebouw van vijf verdiepingen. De appartementen (twee- en driekamer) komen beschikbaar voor het vrije sector huursegment en variëren in oppervlakte van circa 60 m² tot 117 m². Voor het ontwerp van het gebouw heeft Van der Linde Architecten zich door de bouwstijl van Buitenveldert laten inspireren.

De appartementen worden hoogwaardig afgewerkt en beschikken over een eigen berging en één of meerdere ruime buitenruimten. De vier penthouses op de bovenste verdieping zijn voorzien van een dakterras. In een parkeerkelder onder het gebouw worden 25 parkeerplaatsen gerealiseerd.

De start van de bouw vindt plaats in het derde kwartaal van 2018. De appartementen zullen vervolgens naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 worden opgeleverd. De bouw is in handen van Vink + Veenman uit Nieuwkoop.

Thijs Meijer: "Met de komst van vele internationale organisaties en bedrijven naar Amsterdam is de vraag naar huurwoningen, met name nabij de Zuidas, explosief gestegen. Deze herontwikkeling van een oude bedrijfslocatie naar huurappartementen is een mooi project dat invulling geeft aan de groeiende vraag naar woonruimte."

Naar nieuwsoverzicht