Grou­wels Vast­goed koopt wo­ning­por­te­feuil­le met 328 wo­nin­gen van Syn­t­rus Ach­mea

17 december 2020

Namens een van zijn opdrachtgevers heeft Syntrus Achmea Real Estate & Finance een woningportefeuille verkocht met in totaal 328 woningen, 8 commerciƫle ruimten en diverse parkeergelegenheden. De woningen zijn verdeeld over 9 complexen en liggen in 11 verschillende plaatsen in Nederland. De koper is Grouwels Vastgoed B.V. en de koopsom bedraagt circa 85,5 miljoen euro. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. De juridische begeleiding was in handen van Core Notariaat en de milieutechnische onderzoeken zijn uitgevoerd door Hofstede Milieuadviseurs.

De portefeuille is opgedeeld in 173 eengezinswoningen en 155 meergezinswoningen met bouwjaren variƫrend tussen 1973 en 1996. Het zijn grotendeels duurzame woningen in het middeldure huursegment. De woningen liggen onder meer in Oegstgeest, Huizen, Bussum en Roermond.

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Het betrof een portefeuille met voornamelijk onaangebroken complexen, een gewild beleggingsproduct. Ook deze transactie is binnen een relatief korte tijd afgerond en draagt bij aan het record transactievolume van 10 miljard euro dat naar verwachting dit jaar op de woningbeleggingsmarkt behaald zal gaan worden."

Naar nieuwsoverzicht