Niers­man ver­koopt 394 stu­den­ten­wo­nin­gen in Lei­den aan In­ter­na­ti­o­nal Cam­pus

22 november 2021

Niersman Projectontwikkeling B.V. heeft de nieuwbouwontwikkeling LIV, met 394 studentenwoningen, verkocht aan International Campus die het gaat exploiteren als The Fizz Leiden. Het complex ligt op een centrale locatie aan de Ypenburgbocht in Leiden en bestaat uit twee duurzame gebouwen die zijn verbonden door een brug. De bouw van het complex staat gepland voor Q1 2022. Verwachte oplevering is Q3 2023. Capital Value begeleidde Niersman bij de transactie.

LIV is een ontwerp van Kokon Architectuur & Stedenbouw B.V. en biedt studio's en appartementen aan de groeiende groep studenten in de stad Leiden. De studio's variëren in grootte van ca. 24-35 m², de appartementen variëren van 32-48 m². Naast de zelfstandige woonruimten voor de studenten biedt het complex veel ruimte voor algemene voorzieningen, waaronder in de brug tussen de twee gebouwen in, als in de lobby op de begane grond die toegang geeft tot een gemeenschappelijke groene binnentuin. 

De ontwikkeling voldoet aan alle eisen ten aanzien van duurzaamheid. In het ontwerp is hier veel aandacht aan besteed Dit komt tot uiting in onder andere het gebruik van zonnepanelen, een sedumdak, het opvangen van regenwater, een warmtepomp e.d. 

Wimjan van de Wiel, vastgoedadviseur bij Capital Value: "De realisatie van LIV is enorm belangrijk voor een stad als Leiden die jaarlijks enorm veel studenten aantrekt vanwege de goede universiteit en diverse hogescholen. De vraag van studenten naar zelfvoorzienende accommodaties is extreem groot. LIV is een zeer welkome aanvulling op de bestaande studentenhuisvesting in Leiden."

Naar nieuwsoverzicht