Pré Wo­nen ver­koopt Piet Blom ge­bouw in Heems­kerk

14 juni 2022

Pré Wonen heeft het Piet Blom gebouw in Heemskerk verkocht. Het complex met architectuurhistorische betekenis is onaangebroken en bestaat uit 16 appartementen en 21 commerciële ruimten. De koper is een ontwikkelende belegger. Capital Value begeleidde Pré Wonen bij de verkoop in collegiale samenwerking met Teer makelaars. Goudswaard Real Estate begeleidde de koper bij de aankoop.

Het Piet Blom gebouw maakt onderdeel uit van het oeuvre van architect Piet Blom en is aangewezen als beschermd monument. Abel Blom, de zoon van Piet Blom, heeft een ontwerp gemaakt voor de transformatie van de commerciële ruimten naar woningen. 

Manon Kuipers, directeur Corporaties & Zorgvastgoed bij Capital Value: "De appartementen in het complex worden allen verhuurd boven de liberalisatiegrens. Dit maakte, samen met de transformatieopgave, het complex zeer geschikt voor verkoop aan een ontwikkelende belegger."

"Voor ons als corporatie biedt deze verkoop weer mogelijkheden om te investeren in woningen binnen onze volkshuisvestelijke opgave," aldus Madeleine Hamburg, Manager Verhuur en Wonen bij Pré Wonen.

Naar nieuwsoverzicht