Round Hill Ca­pi­tal koopt Ne­der­land­se wo­ning­por­te­feuil­le van 559 wo­nin­gen

16 januari 2018

Woningbelegger Round Hill Capital heeft een woningportefeuille van 559 woningen aangekocht van Amvest. De portefeuille bestaat uit 455 appartementen en 104 eengezinswoningen verspreid over Nederland. Amvest, ontwikkelaar en fondsmanager van woningbeleggingsfondsen, heeft de woningen verkocht namens een van haar institutionele klanten. Capital Value adviseerde Amvest bij de transactie.

De transactie werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff. De portefeuille wordt gefinancierd door ABN Amro. Kees van Harten, directeur Capital Value: "Ook deze transactie, die nog in 2017 is afgerond, draagt bij aan het record aan kapitaal dat in 2017 geïnvesteerd is in Nederlandse huurwoningen. In totaal is er voor ruim 5 miljard euro geïnvesteerd, zowel in de bestaande voorraad als in nieuwbouw."

Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital: "Round Hill heeft een bewezen staat van dienst waar het gaat om investeren in en beheren van residentieel vastgoed in Europa. Deze acquisitie bevestigt onze toewijding aan onze activiteiten in Nederland en andere target markten en is in lijn met onze Europese investeringsstrategie in woningen. We zullen onze woningportefeuille op een verantwoordelijke en betrouwbare wijze blijven beheren om ervoor te zorgen dat onze huurders profijt zullen hebben van onze lange termijn focus en van onze expertise in beheer van residentieel vastgoed."

Naar nieuwsoverzicht