Woonha­ve koopt ap­par­te­men­ten­com­plex in Voor­burg van Syn­t­rus Ach­mea

30 april 2020

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van zijn opdrachtgevers onlangs een wooncomplex met 73 appartementen en 45 parkeerplaatsen verkocht in het centrum van Voorburg. De koper is Woonhave. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. De juridische begeleiding van het proces is verzorgd door Core Notariaat (namens verkoper) en Houthoff (namens koper). Het complex is verkocht voor circa 22 miljoen euro.

Het betreft een onaangebroken complex uit 1992 met drie- en vierkamerappartementen. Het complex ligt naast winkelcentrum Julianabaan, theater Ludens en het Noteboompark. Twee naastgelegen kantoren zijn onlangs verkocht ten behoeve van transformatie naar een aantrekkelijke woonomgeving met appartementen, diverse voorzieningen en een levendig plein. Syntrus Achmea heeft het complex verkocht, omdat het niet meer past binnen de beleggingsdoelstellingen van de klant.

Jasper Leydes, Head of Acquisitions van Woonhave: "Wij zijn bijzonder blij met deze uitbreiding van onze portefeuille en danken Syntrus Achmea voor het in ons gestelde vertrouwen waardoor het mogelijk is gebleken om in deze uitdagende en turbulente periode deze transactie binnen drie weken af te ronden en te leveren. Dit complex met ruim opgezette woningen en brede balkons is een mooie toevoeging aan ons kernbezit in de Randstad. Onze doelstelling blijft om onze portefeuille van huurwoningen verder uit te breiden met als doel deze voor de lange termijn zorgvuldig in eigen beheer te exploiteren."

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Ondanks de onzekerheden op de vastgoedmarkt, merken wij dat de vraag naar woningbeleggingen nog steeds groot is. De cashflow van huren en de stabiele rendementen dragen ertoe bij dat beleggers voor het segment woningen (blijven) kiezen. De biedingen voor dit complex zijn in de lockdown periode uitgebracht. Dit bevestigt opnieuw dat beleggers vertrouwen hebben in de woningmarkt. Beleggers die bieden met gunstige voorwaarden en minder voorbehouden, kunnen zich in de huidige markt onderscheiden. Door de constructieve samenwerking met de betrokken partijen, hebben wij zeer snel dealzekerheid kunnen creƫren."

Naar nieuwsoverzicht