Woonha­ve koopt wo­ning­por­te­feuil­le van 278 wo­nin­gen

1 oktober 2018

Woonhave heeft een woningportefeuille gekocht van 278 woningen verspreid over Nederland. Verkoper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, namens een van zijn klanten. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea Real Estate & Finance bij de transactie. JLL adviseerde koper. De juridische begeleiding werd verzorgd door Loyens & Loeff (namens verkoper) en Houthoff (namens koper). 

Het betreft een hoogwaardige, jonge en duurzame portefeuille van 11 complexen met in totaal 126 eengezinswoningen en 4 onaangebroken complexen met 152 meergezinswoningen. Het zwaartepunt van de portefeuille ligt in de provincie Zuid-Holland, met complexen in onder andere Barendrecht, Den Haag, Rijswijk en Sliedrecht. De overige (eengezins)woningen liggen buiten de Randstad, in onder andere Assen, Eerbeek, Hardenberg, Hellendoorn, Heerenveen en Holten. Het merendeel van de woningen is gebouwd na 2000 en de woningen zijn nagenoeg allemaal verhuurd boven de liberalisatiegrens en in het middeldure huursegment.

Jasper Leydes, head of acquisitions Woonhave: "De komende jaren zullen wij onze portefeuille  zorgvuldig blijven uitbreiden met als doel om huurwoningen langjarig te exploiteren. Deze aankoop  draagt daar aan bij en is voor ons een uitgelezen mogelijkheid om te investeren. De portefeuille is relatief jong en bevat een mooie toevoeging aan het kernbezit in de Randstad."

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Door de uitzonderlijke kwaliteit van de complexen en de hoge concentratie van woningen in de Randstad was de interesse voor deze portefeuille groot. De interesse kwam zowel van binnen- als buitenlandse beleggers."

Naar nieuwsoverzicht