Woon­stad Rot­ter­dam koopt com­plex ParkHa­ven Stad van Ac­cres­co

11 juli 2019

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam heeft het complex ParkHaven Stad in Rotterdam gekocht van Accresco Vastgoed. Het transformatiecomplex bestaat uit 141 woonunits en enkele commerciƫle ruimten, waaronder een Basic Fit en het kantoor van Accresco. Accresco Vastgoed werd bij de verkoop geadviseerd door Capital Value. De juridische begeleiding werd verzorgd door Schaap Advocaten Notarissen.

ParkHaven Stad is gerealiseerd in het voormalige Douanekantoor in Rotterdam, dat eind jaren '60 is gebouwd ter uitbreiding van het bekende 'Kantoorgebouw der Rijksbelastingen' aan de Puntegaalstraat. Door de nieuwbouw voor de Belastingdienst op de Kop van Zuid in de jaren '90, kwamen zowel het Belastinggebouw als het Douanekantoor leeg te staan. Het Douanekantoor is in 2016 door Accresco getransformeerd naar ParkHaven Stad. Het Belastinggebouw werd eerder door Woonstad getransformeerd tot woon-/werkgebouw Puntegale.

Woonstad voegt het complex toe aan de woningportefeuille van studenten- en jongerenhuisvester Stadswonen Rotterdam. Met de aankoop wil Woonstad de doorstroom bevorderen binnen de studentenportefeuille, zodat meer aanbod ontstaat voor (aankomende) studenten. Het voormalige kantoor grenst direct aan de complexen Puntegale en Parkhaven van Stadswonen.

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Wij zien in de huidige markt steeds vaker dat particuliere beleggers DAEB-bezit verkopen aan corporaties. Het is goed om te zien dat corporaties ook kunnen investeren in de bestaande woningvoorraad om zo het aanbod in de kernregio verder uit te breiden."

Naar nieuwsoverzicht