Del­ta Lloyd Vast­goed koopt 43 nieuw­bouw­wo­nin­gen van Hurks

12 januari 2016

Delta Lloyd Vastgoed en Hurks hebben een overeenkomst gesloten voor een nieuwbouwproject met in totaal 43 woningen in Rosmalen. De woningen worden turn-key opgeleverd en hebben een oppervlakte tussen de 120 en 137 m². De woningen worden gerealiseerd nabij het centrum, op de locatie van het voormalige verzorgingstehuis De Annenborch. 

Een kwart van de woningen is in het bijzonder geschikt voor bewoning door senioren en zal worden gerealiseerd met een slaap- en badkamer op de begane grond. Om de realisatie van dit plan mogelijk te maken wordt momenteel in nauw overleg met de gemeente 's-Hertogenbosch een nieuw bestemmingsplan voorbereid. De oplevering van de woningen is naar verwachting medio 2017.

Igno Schings, manager Vastgoed van Delta Lloyd: "Deze aankoop draagt wederom bij aan uitbreiding en verjonging van onze woningportefeuille. Samenwerking met bouwers en ontwikkelaars biedt op dit moment veel kansen. Het project zal naar verwachting optimaal profiteren van de sterke economische ontwikkelingen in de regio's Eindhoven en Den Bosch. We zijn blij dat we dit project van Hurks hebben kunnen verwerven."

Erik Leijten, directeur Ontwikkeling van Hurks: "Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking. Voor Rosmalen past Hurks het Da Vinci Huis toe. Dat is onze methode  om snel en efficiënt maatwerk woningen te ontwikkelen en te realiseren voor onze opdrachtgevers/partners. Vanuit ieder programma van wensen kunnen we snel de best passende oplossing kiezen. Hierbij heeft onze opdrachtgever veel keuzevrijheid onder meer ten aanzien van architectuur, indeling en afwerking. Eveneens kunnen de woningen ongekend snel worden ontwikkeld en gebouwd."

Marijn Snijders, directeur Capital Value: "We zien steeds meer investeringen door pensioenfondsen in nieuwbouwprojecten. Deze projecten bieden voor de belegger een stabiel rendement en zijn in de markt ook heel hard nodig om de tekorten in het middensegment tegen te gaan."

Capital Value adviseerde Delta Lloyd Vastgoed bij de aankoop in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.  

Lees ook:
PropertyNL: Delta Lloyd Vastgoed koopt 43 nieuwbouwwoningen van Hurks

Naar nieuwsoverzicht