3W/AT verkoopt the Orchard in Rijswijk aan Greystar en MN Dutch Real Estate

Nieuws 14 sep 2023

Greystar heeft 407 huurappartementen in het middensegment in The Orchard I in Rijswijk gekocht. MN Dutch Real Estate verwierf namens PMT 75 appartementen en de retailplint in The Orchard II. Sterpassage Rijswijk, een initiatief van 3W real estate en AT Capital, ontwikkelt The Orchard I en II op de voormalige Sterpassage in Bogaard stadscentrum in Rijswijk. Capital Value begeleidde de transacties namens 3W/AT Capital.

The Orchard I
The Orchard I bestaat uit 407 huurappartementen, voornamelijk in het middensegment, met een oppervlakte variërend van 45-120 m². De nieuwe eigenaar Greystar wil er een community-concept, gericht op een ‘all in woonbeleving’, exploiteren. Hiertoe wordt circa 400 m² ontwikkeld tot gemeenschappelijke ruimten voor bewoners ten behoeve van services en faciliteiten die aansluiten op de manier waarop de doelgroep wil leven en wonen. In de plint komt ruim 2.000 m² beschikbaar voor retail en is een inpandige fietsenstalling voorzien op maaiveldniveau. Daarnaast komen er ruim 210 parkeerplaatsen in de inpandige parkeergarage die wordt gedeeld met de bewoners van het naastgelegen woongebouw The Orchard II.

The Orchard II
MN Dutch Real Estate kocht namens PMT 75 appartementen en de retailplint in the Orchard II. Deze appartementen variëren van 50 tot 100 m². Tevens werden 75 parkeerplaatsen gekocht, die in The Orchard I zijn gelegen. In de plint is er ruimte voor 600 m² horeca. De resterende appartementen in The Orchard II zullen in verkoop worden gebracht.

Bogaard stadscentrum
Beide gebouwen liggen in Bogaard stadscentrum, dat wordt ontwikkeld tot een levendig, groen en eigentijds binnenstedelijk gebied met aantrekkelijke openbare ruimte. Onderdeel hiervan is de transformatie van het gebied van uitsluitend winkelruimtes naar woon- werk- en winkelgebied.  De bouw van The Orchard I en II omvat een toekomstbestending retailprogramma, een horecaconcept met terrassen aan een nieuw te ontwikkelen horecaplein en een woonprogramma. Het project draagt, naast de vergroening en herinrichting van de openbare ruimte, met ruim 500 appartementen bij aan het reduceren van het woningtekort in de regio Haaglanden. Een groot deel van de woningen is bestemd voor middenhuur.