Nieuws

Filter op:
15 maart 2018
LEKSTEDEwonen en Woongoed Zeist hebben Huis Zoudenbalch in Utrecht verkocht. Huis Zoudenbalch is een rijksmonumentaal pand in de binnenstad van Utrecht. Het complex heeft een gotische uitstraling, kenmerkende rode luiken en een rijke geschiedenis. De koper is Wellmax B.V. (overkoepelende naam Maxwell Invest). Capital Value begeleidde het verkoopproces.
Lees meer...
10 maart 2018
Bron: NOS | In vele tientallen gemeenten in Nederland wordt vooralsnog te weinig gebouwd om ook maar een beetje aan de vraag van koopwoningzoekers te voldoen. Met name in gemeenten rondom Utrecht en Amsterdam is de schaarste bovengemiddeld groot, maar zijn er relatief weinig nieuwbouwplannen. In veel gemeenten is de woningmarkt, in tegenstelling tot vier jaar geleden, het belangrijkste thema...
Lees meer...
19 februari 2018
Woningcorporatie Staedion start met de verkoop van 53 appartementen in het wooncomplex Tuvista in Delft. Het complex, gebouwd in 2009, bestaat in totaal uit 72 appartementen en een commerciële ruimte op de begane grond waar een kinderdagverblijf gevestigd is. Alle woningen beschikken over een individuele buitenruimte. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden.
Lees meer...
5 februari 2018
Het woningtekort loopt tot 2020 nog verder op. Waar eerder verwacht werd dat het tekort vanaf eind 2018 op het hoogtepunt zou zijn, blijkt het tekort nu langer aan te houden en op te lopen naar mogelijk 235.000 woningen in 2020. Er wordt nog steeds onvoldoende bijgebouwd om het gat tussen vraag en aanbod te dichten. Vooral starters en ouderen vallen tussen wal en schip. Beide doelgroepen...
Lees meer...
18 januari 2018
l'escaut woonservice start met de verkoop van een gezondheidscentrum aan de Ambachtsveld in Oost-Souburg. Het complex bestaat uit eerstelijns gezondheidsvoorzieningen, met twee huisartsenpraktijken en 1 paramedisch centrum. Voor deze ruimten zijn langdurige huurovereenkomsten gesloten. De totale oppervlakte van het complex is circa 844 m² VVO. De bouwjaar van het complex is 2008.
Lees meer...
2 januari 2018
Woonpunt heeft een portefeuille verkocht van in totaal 186 huurappartementen, circa 181 parkeerplaatsen en enkele commerciële ruimten. De woningen liggen verspreid over drie complexen op goede locaties in Maastricht (73 appartementen), Heerlen (47 appartementen) en Geleen (66 appartementen). Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar.
Lees meer...
11 december 2017
Change= breidt haar unieke woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar verder uit. Na de realisatie van 500 appartementen aan het August Allebéplein (Nieuw-West) is overeenstemming bereikt met een internationale institutionele belegger over de aankoop van een tweede gebouw met 596 appartementen in Amsterdam-Zuidoost. Het gebouw is reeds in aanbouw en wordt naar...
Lees meer...
29 november 2017
Delta Lloyd Vastgoed heeft 3 wooncomplexen verkocht met in totaal 83 appartementen, 6 garageboxen en 55 parkeerplaatsen. De complexen liggen in Arnhem (38 woningen), Borne (19 woningen) en Venray (26 woningen). De woningen zijn gekocht door Vastgoed Syndicering Nederland.  
Lees meer...
20 november 2017
De nieuwste editie van Zorgvastgoed Magazine is zojuist verschenen. In deze editie vindt u een interview met onze zorgspecialist Manon Kuipers. In het artikel leest u meer over de toenemende belangstelling van beleggers in zorgvastgoed.
Lees meer...
10 oktober 2017
Resido Vastgoed B.V. heeft een nieuwbouwbelegging in Apeldoorn verkocht. Het betreft een complex met 16 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte in de wijk Zevenhuizen. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 48 m² GBO en worden langjarig verhuurd. Capital Value begeleidde Resido Vastgoed bij de transactie.
Lees meer...
6 september 2017
In september zullen wij drie investment briefings in Azië organiseren. De reis is een vervolg op het bezoek van Minister Blok aan Azië in 2016. Tijdens deze meeting bleken veel Aziatische beleggers geïnteresseerd te zijn in het beleggen in en financieren van Nederlandse woningen.
Lees meer...
25 augustus 2017
Beleggers tonen in toenemende mate interesse in zorgvastgoed. Het afgelopen jaar is het beleggingsvolume in zorgvastgoed met ruim een derde gestegen ten opzichte van 2015. Het aandeel transacties in extramuraal zorgvastgoed is met 55% het grootst. Uit onderzoek van Capital Value blijkt dat de vraag vanuit beleggers naar extramuraal zorgvastgoed de komende jaren verder zal toenemen, met name...
Lees meer...
26 juli 2017
Esprit Projectontwikkeling start met de verkoop van het project BRIX in Amsterdam. De nieuwbouwontwikkeling, gelegen vlakbij de Zuidas, bestaat uit 25 appartementen en 14 parkeerplaatsen die voor het vrije-sectorhuursegment te koop worden aangeboden. Het project biedt een unieke gelegenheid om op korte termijn te investeren op deze interessante locatie in Amsterdam. Capital Value zal het...
Lees meer...
15 maart 2018
Capital Value heeft opnieuw de eerste plek behaald als adviseur in de categorie woningbeleggingen. Dit blijkt uit de jaarlijkse ranking Top101 Makelaars van PropertyNL. Het is voor de zesde maal op rij dat Capital Value de nummer 1 in deze categorie bereikt.
Lees meer...
5 maart 2018
Van 13-16 maart 2018 vindt MIPIM in Cannes plaats. Wij zullen met een aantal collega's in Cannes aanwezig zijn om u te informeren over actuele ontwikkelingen op de Nederlandse woning(beleggings)markt. Indien u interesse heeft in de resultaten van ons meest recente onderzoek of in investeringsmogelijkheden, neemt u dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.
Lees meer...
12 februari 2018
In 2017 zijn door corporaties circa 14.500 woningen toegevoegd aan de woningvoorraad. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2016, waarin een dieptepunt in de bouwproductie werd bereikt van 13.500 woningen. Het tij lijkt gekeerd. Corporaties hebben vaak weer voldoende liquiditeit om te investeren in hun bezit en nieuwe woningen te ontwikkelen. Om de kansen voor 2018 optimaal te benutten,...
Lees meer...
31 januari 2018
In 2017 werd een record aan kapitaal geïnvesteerd in zorgvastgoed. Het totale beleggingsvolume bedroeg ruim 700 miljoen euro, een toename van bijna 30% ten opzichte van 2016. Naar verwachting zal het aantal investeringen in zorgvastgoed in 2018 verder toenemen. Voor 2018 geven Nederlandse en internationale beleggers aan gezamenlijk meer dan 1,5 miljard euro beschikbaar te hebben om te...
Lees meer...
17 januari 2018
Rijswijk Wonen heeft een complex met 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen in Den Haag gekocht van ABB Bouwgroep. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten, dat door ABB gerealiseerd zal gaan worden. Capital Value begeleidde Rijswijk Wonen bij de aankoop. De bouw van de appartementen zal naar verwachting in Q4 2018 aanvangen.
Lees meer...
21 december 2017
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens Stichting Pensioenfonds voor de Tandtechniek een woningportefeuille verkocht van 211 woningen. Reden is de voorgenomen liquidatie van het fonds, dat opgaat in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. Loyens & Loeff verzorgde de juridische begeleiding. 
Lees meer...
5 december 2017
95% van de corporaties met zorgvastgoed vindt dat er in de komende 10 jaar een rol voor hen is weggelegd voor het huisvesten van senioren in de gereguleerde sector. Dit is een van de eerste resultaten uit het recente onderzoek van Capital Value naar de portefeuillestrategie van corporaties met betrekking tot zorgvastgoed. Dit onderzoek heeft zich gericht op corporaties die zorgvastgoed in hun...
Lees meer...
29 november 2017
Stichting Stadlander heeft een woningportefeuille verkocht van drie complexen met in totaal 170 appartementen, een commerciële ruimte en parkeerplaatsen. De complexen liggen in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur. De koper van de portefeuille is FIFPro Properties B.V. De koper is bij deze transactie geadviseerd door TW Residential. Capital Value begeleidde Stadlander bij de verkoop.
Lees meer...
14 november 2017
Borghese en COD hebben de Gouden Bouwhelm gewonnen. De prijs, in het leven geroepen door Capital Value, is een waardering voor de meest innovatieve ontwikkelaar op de woningbeleggingsmarkt. De prijs werd uitgereikt tijdens een diner voor ontwikkelaars in Utrecht en werd namens Borghese en COD in ontvangst genomen door Enno Otten en Gert Wim Bos.
Lees meer...
6 oktober 2017
Een particuliere belegger heeft een woningcomplex in Heerlen verkocht. Het betreft 66 appartementen en 9 garages verdeeld over 6 gebouwen. Elk appartement heeft de beschikking over een balkon en een ruime berging in het souterrain. De appartementen zijn gelegen aan de rand van de Heerlerbaan in een groene en rustige woonbuurt in het zuiden van Heerlen. Het complex is verkocht aan een...
Lees meer...
5 september 2017
Woningcorporatie Elan Wonen start met de verkoop van wooncomplex De Waterhof in Heemstede en wooncomplex De Komeet in IJmuiden. De complexen bestaan uit in totaal 99 woningen en een commerciële ruimte. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 5 september aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad.
Lees meer...
21 augustus 2017
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen een woningportefeuille verkocht van 25 complexen met in totaal 252 eengezinswoningen en 11 garages. De woningen liggen verspreid over Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De koper is een particuliere belegger. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.
Lees meer...
11 juli 2017
Woonbedrijf ieder1 start met de verkoop van het bijzondere wooncomplex Het Baken in Deventer. Het Baken, gelegen aan het Brandts Buyspark 39-83 (o), bestaat uit 22 appartementen, een commerciële ruimte en parkeergelegenheid op eigen terrein. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 11 juli aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad.
Lees meer...
14 maart 2018
l'escaut woonservice start met de verkoop van een portefeuille van 5 complexen in Zeeland. De portefeuille bestaat in totaal uit 7 eengezinswoningen en 15 meergezinswoningen op loopafstand van het centrum van Vlissingen en 312 garageboxen in Oost-Souburg en Vlissingen.
Lees meer...
27 februari 2018
IJsseldal Wonen start met de verkoop van wooncomplex 'De Nieuwenhof' en een nieuwbouwontwikkeling van twee appartementencomplexen met beide 17 appartementen, gelegen aan De Nieuwenhof  308 t/m 352 (e) in Voorst.
Lees meer...
7 februari 2018
Amvest en Woonzorg Nederland zijn de winnaars van de Samenwerkingsaward 2018. De prijs, in het leven geroepen door Capital Value, werd op 5 februari jl. uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value in het Spoorwegmuseum in Utrecht.
Lees meer...
29 januari 2018
De afgelopen vijf jaar hebben buitenlandse investeerders voor meer dan vijf miljard euro Nederlandse huurwoningen aangekocht. In 2017 investeerden zij circa 950 miljoen euro. Voor 2018 geven internationale beleggers aan meer dan 2,5 miljard euro beschikbaar te hebben voor investeringen in Nederlandse huurwoningen.
Lees meer...
16 januari 2018
Woningstichting Elkien start met de verkoop van een deel van haar woningportefeuille in Friesland. Deze portefeuille bevat in totaal 59 eengezinswoningen en 52 meergezinswoningen. De woningen liggen verspreid over Leeuwarden (37 eengezinswoningen), Drachten (22 eengezinswoningen en 37 meergezinswoningen) en Bergum (15 meergezinswoningen). De bouwjaren van de woningen liggen tussen 2003 en...
Lees meer...
19 december 2017
Capital Value begeleidde de verkoop van 72 nieuwbouwappartementen in Hoorn. De appartementen maken deel uit van de ontwikkeling TOREN, een omvangrijk nieuw wooncomplex dichtbij het stadscentrum van Hoorn. Het project is aangekocht door Delta Lloyd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Cushman & Wakefield.
Lees meer...
4 december 2017
Woonbedrijf ieder1 heeft 62 woningen en vier commerciële eenheden in Zutphen verkocht. De woningen zijn verdeeld over 7 complexen in de historische binnenstad van Zutphen. De koper is een investeringsfonds van Prime Pitch Asset Management. Capital Value begeleidde Woonbedrijf ieder1 bij de verkoop. De juridische begeleiding werd verzorgd door notariskantoor Houthoff Buruma. 
Lees meer...
28 november 2017
Heuvelrug Wonen start met de verkoop van het wooncomplex De Keiheuvel in Leersum. Het betreft een volledig geliberaliseerd en onaangebroken complex met in totaal 24 wooneenheden (20 appartementen en 4 drive-in woningen), 2 kantoorruimten, 3 garageboxen en een ondergelegen parkeergarage met 8 parkeerplaatsen. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 28 november 2017...
Lees meer...
13 november 2017
OHK Vastgoed heeft 180 zelfstandige studio's in Groningen verkocht. Het project ligt aan de Oosterhamrikkade 103-107 en is onderdeel van de vernieuwing van de Oosterhamrikkade en de Stadswerf. Geveke Bouw is reeds begonnen met de realisatie van het complex. De oplevering zal naar verwachting omstreeks april 2018 plaatsvinden. Capital Value begeleidde OHK Vastgoed bij de verkoop.
Lees meer...
7 september 2017
Capital Value start met de verkoop van een complex aan de Maliebaan 24-26 en Nachtegaalstraat 83 in Utrecht. Het betreft een monumentaal complex met een unieke herontwikkelingspotentie. De totale oppervlakte van de begane grond bedraagt circa 240 m² VVO. De totale oppervlakte van de verdiepingen is circa 625 m² VVO.
Lees meer...
4 september 2017
Bouwvereniging Woningbelang heeft een wooncomplex aan het Elcomapark in Valkenswaard verkocht. Het betreft een onaangebroken complex van 28 meergezinswoningen. De koper is Daelmans Vastgoed. Capital Value begeleidde Woningbelang bij de verkoop. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V. trad op als juridisch adviseur van Woningbelang.
Lees meer...
2 augustus 2017
Het team van Capital Value breidt verder uit. Door het toegenomen aantal werkzaamheden is het team per 1 augustus versterkt met drie nieuwe medewerkers: Arjan Peerboom (vastgoedadviseur), Lotte de Jong (junior vastgoedadviseur) en Charlotte Reintjes (projectsecretaresse).
Lees meer...
7 juli 2017
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar klanten een portefeuille verkocht met in totaal 115 woningen en 8 commerciële units op verschillende locaties in Nederland. De portefeuille bestaat uit zowel een- als meergezinswoningen  verdeeld over 13 complexen in  onder andere Duiven, Emmen en Vught. De koper is Daelmans Vastgoed. Capital Value begeleidde de verkoop namens...
Lees meer...
13 maart 2018
Haag Wonen heeft het markante Haagse wooncomplex "Drentse Hoek" met in totaal 91 appartementen verkocht. Naast de appartementen beschikt het complex over twee commerciële ruimten en 85 parkeerplaatsen op eigen terrein. De koper is de internationale investeerder Heitman, die het complex heeft aangekocht voor één van haar aandeelhouders. Capital Value begeleidde Haag Wonen bij de verkoop van het...
Lees meer...
23 februari 2018
Daelmans Vastgoed heeft een woningportefeuille aangekocht met in totaal 218 woningen op verschillende locaties in Nederland. Het betreft een portefeuille van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die de woningen namens één van haar klanten verkocht die de opbrengst zal aanwenden voor nieuwe acquisities in woningen. Capital Value begeleidde de verkoop namens Syntrus Achmea Real Estate &...
Lees meer...
6 februari 2018
Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (werkmaatschappij van VolkerWessels) heeft via Capital Value 13 grondgebonden woningen in Helmond verkocht aan een particuliere belegger. De 13 eengezinswoningen worden gerealiseerd in de wijk Stepekolk (Brandevoort). Bij de verkoop werd de particuliere belegger bijgestaan door Cushman & Wakefield en Stuijvesant Wealth Strategy.
Lees meer...
25 januari 2018
HPG heeft een nieuwbouwproject op Landgoed Monnikenberg midden in het groen in Hilversum verkocht. Op het landgoed wordt de voormalige kloosterlocatie, gelegen nabij het Tergooi Ziekenhuis, herontwikkeld naar wonen. Uit het plan zijn twee van de appartementencomplexen verkocht aan een particuliere belegger ten behoeve van verhuur in het vrije sector huursegment. Capital Value begeleidde HPG...
Lees meer...
16 januari 2018
Het Bouwinvest Residential Fund heeft 296 woningen verkocht aan Amvest Investment Management ten behoeve van een van haar institutionele klanten. Het betreft 8 onaangebroken complexen in Den Haag, Apeldoorn, Groningen, Valkenswaard, Venlo en Wijk bij Duurstede. Capital Value begeleidde Bouwinvest bij de transactie.
Lees meer...
14 december 2017
Nog nooit is er zoveel geld geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen. Met de transacties die de komende weken zullen worden afgewikkeld zal het totale investeringsvolume ruim boven 5 miljard euro uitkomen. Dit is een toename van 20% ten opzichte van 2016 en meer dan een verdrievoudiging ten opzichte van vijf jaar geleden. Naast investeringen in bestaande portefeuilles is er in 2017 een record...
Lees meer...
1 december 2017
Woonzorg Nederland en Amvest hebben 1.728 woningen verspreid over 61 complexen in Nederland aangekocht van PATRIZIA. De investering bedraagt 200 miljoen euro. Het is voor het eerst dat een belegger en een corporatie samenwerken bij het verwerven van een portefeuille van dergelijke omvang. Capital Value begeleidde Woonzorg Nederland en Amvest bij de transactie. Houthoff Buruma trad op als...
Lees meer...
21 november 2017
Ruben Smulders, directeur Capital Value Taxaties, heeft het CIS HypZert (MLV) certificaat behaald. Dit certificaat geeft taxateurs het recht om de Mortgage Lending Value (MLV) te bepalen voor Duitse Pfandbriefbanken. Er is in Nederland slechts een beperkt aantal taxateurs dat dit certificaat in bezit heeft.
Lees meer...
1 november 2017
Maarsen Groep heeft Résidence Wisseloord in Hilversum verkocht. Het complex bestaat uit acht parkvilla's met in totaal 87 hoogwaardige appartementen en een ondergelegen parkeergarage. De appartementen liggen op Landgoed Wisseloord in een bosrijke omgeving nabij het centrum van Hilversum. Koper is Daelmans Vastgoed. Capital Value begeleidde Maarsen Groep bij de verkoop, de juridische...
Lees meer...
7 september 2017
Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft woon-zorgcomplex Ambachtsmark gekocht van Borghese Real Estate. Het complex is centraal gelegen in Almere Haven. Het gebouw is langjarig verhuurd aan zorginstelling Triade Flevoland ten behoeve van bewoners met een beperking. Borghese Real Estate werd bij de verkoop begeleid door de zorgdesk van Capital Value.
Lees meer...
31 augustus 2017
Het aantal verleende bouwvergunningen is in het eerste half jaar sterk toegenomen ten opzichte van 2016. Volgens het CBS zijn er dit jaar al 31.608 bouwvergunningen verleend. Vergeleken met het eerste half jaar van 2016 is dit een toename van circa 34%. Als deze positieve trend zich doorzet, betekent dit dat er dit jaar voor het eerst sinds 2010 meer dan 60.000 bouwvergunningen zullen worden...
Lees meer...
1 augustus 2017
Per 1 augustus is het team van Capital Value Taxaties uitgebreid met Rianne van der Poel. Rianne treedt in dienst als taxateur en zal een belangrijke bijdrage leveren aan het toenemende aantal taxatieopdrachten van Capital Value.
Lees meer...
21 juni 2017
Berlage Vastgoed heeft onlangs 3 woningcomplexen verkocht in Amsterdam. In totaal gaat het om 23 appartementen en 2 commerciële ruimten in Amsterdam West, Oosterparkbuurt en Amsterdam Noord. Capital Value begeleidde Berlage Vastgoed bij het verkoopproces.
Lees meer...