Altera koopt 70 appartementen in het centrum van Tilburg

Nieuws 10 feb 2021

Onlangs hebben Altera Vastgoed NV en v.o.f. Spoorlaan, een samenwerking van CRA Vastgoed en Novaform, overeenstemming bereikt over de realisatie van 70 appartementen in het hart van Tilburg. De appartementen worden gerealiseerd in een 24 verdiepingen tellende woontoren, op de historische locatie van een bankgebouw aan de Spoorlaan. Capital Value begeleidde v.o.f. Spoorlaan bij de transactie. 

De huurappartementen zijn 2- en 3 kamerappartementen, verdeeld over de verdiepingen twee tot en met elf. De appartementen, variërend in omvang van 55 tot 96 m², worden voornamelijk verhuurd in het middensegment, waarvan een deel ook conform de Verordening Middenhuur Tilburg 2019. Het project voldoet aan hoge eisen van duurzaamheid en zal onder meer worden voorzien van een WKO installatie, WTW ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen. Op het gebied van mobiliteit zorgen de ruime collectieve fietsenberging en de elektrische deelauto’s voor een goede duurzame invulling.

Thijs Meijer, vastgoedadviseur bij Capital Value: “De appartementen liggen op een prachtige locatie in het centrum van Tilburg en zijn een welkome aanvulling op de woningvoorraad van de stad. Juist naar huurappartementen in het middensegment is veel vraag. Met de overeenkomst wordt een mooie bijdrage geleverd aan het aanpakken van het woningtekort.”