Alwel verkoopt 76 woningen in Oosterhout aan Thuisvester

Nieuws 13 sep 2019

Stichting Alwel heeft onlangs 76 woningen aan de Pieter Stastokstraat in Oosterhout verkocht aan Thuisvester. Alwel verkocht de woningen omdat ze buiten haar kerngebied liggen. Beide partijen zijn blij dat de woningen op deze manier behouden blijven voor de sociale woningvoorraad in Oosterhout. Capital Value begeleidde Alwel bij de verkoop. 

De verkoop betreft in totaal 31 eengezinswoningen, 13 portiekflats en 32 maisonnettes. Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder Thuisvester: “We zijn blij dat we deze woningen, gezien de druk op de huidige woningmarkt, voor onze doelgroep beschikbaar kunnen houden. Thuisvester heeft in de afgelopen jaren ook woningen verkocht buiten het kerngebied. Dat heeft voordelen voor het beheer, maar ook zeker voor de huurder in de vorm van bereikbaarheid en het lokaal aanwezig zijn van de corporatie.” Bas de Regt, assetmanager Alwel: “Wij hebben de strategische keuze gemaakt om woningen buiten onze kernregio te verkopen, mits deze behouden zouden blijven voor de primaire doelgroep van corporaties. Door dit proces samen met een ervaren partner op te pakken werden wij ontzorgd en waren we er zeker van dat het proces correct verliep. De kennis en het begrip van de adviseurs over onze sector droeg daar in hoge mate aan bij.”

Chanine van Kleij, specialist woningcorporaties Capital Value: “Deze transactie is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen twee corporaties met een focus op hun kernregio en doelgroep. Stichting Alwel gaf aan de woningen bij voorkeur te willen behouden voor de doelgroep. In het voortraject is daarom besloten in eerste instantie met een collega-corporatie in gesprek te treden alvorens de markt te benaderen. Wij hebben dit traject op een gestructureerde wijze voor Stichting Alwel begeleid met inachtneming van de bestaande regelgeving.”  Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij transacties tussen corporaties onderling? Neem dan contact op met Chanine van Kleij