AM en Blauwhoed verkopen huurappartementen Urban Villas in Amsterdam-Noord aan Union Investment

Nieuws 11 jul 2022

Gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed hebben vier hoogwaardige appartementengebouwen verkocht  aan Union Investment. De vier bouwblokken van Urban Villas in Amsterdam-Noord omvatten 173 huurwoningen met een totaal oppervlakte van circa 12.300 m2 (gemiddeld 71 m²). Het project Urban Villas wordt naar verwachting in december 2023 opgeleverd.

Urban Villas is gelegen in Elzenhagen Zuid, een toplocatie in Amsterdam-Noord. De ontwikkeling bestaat uit vier villa’s die samen 173 woningen omvatten in een parkachtige omgeving. Ieder gebouw is in samenwerking ontworpen door een ander architectenbureau, wat zorgt voor een uniek ensemble van gebouwen. De betrokken architecten zijn: Office Winhov, Bedaux de Brouwer Architecten, Marcel Lok Architect en Korthtielens. De woningen variëren qua oppervlakte tussen circa 42 m2 tot 113 m2 en zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector. Onder de gebouwen komt een ruime parkeergarage met 195 parkeerplaatsen voor de gehele Zuidbuurt, waarvan er 69 parkeerplaatsen worden verkocht aan Union Investment.

Volop in ontwikkeling
Elzenhagen Zuid maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN). Gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed realiseerden in CAN eerder Elzenhagen Noord, Noorderkwartier en Stationsgebied. Elzenhagen Zuid is volop in ontwikkeling en verandert de komende jaren in een stedelijke woonbuurt met voorzieningen en groen en 1.800 woningen in zowel de huur- als koopsector. Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest: “Met Urban Villas geven wij als ontwikkelcombinatie invulling aan de diversiteit in het woonprogramma van het CAN-gebied en de woningopgave binnen de Metropoolregio Amsterdam. Met schaarste binnen elk woonsegment in de regio zijn de Urban Villas een welkome aanvulling.” Eltjo Bouwman, directeur wonen Blauwhoed: “‘De Urban Villas komen in een parkachtige en autoluwe omgeving te liggen. Met het groen en verschillende speelplekken creëren we een buurt die bewoners uitnodigt om te bewegen en om elkaar te ontmoeten.” Capital Value begeleidde AM en Blauwhoed bij de verkoop en Loyens en Loeff verzorgde de juridische begeleiding.