AM verkoopt appartementen en commerciële ruimten in Schalkstad Haarlem

Nieuws 6 jun 2019

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft met Syntrus Achmea Real Estate & Finance een overeenkomst getekend over de verkoop van 156 appartementen in de gebiedsontwikkeling Schalkstad in Haarlem. Met Portico Investments kwam AM overeen dat er 6.500 m² commerciële ruimte in hetzelfde gebied zal worden afgenomen. Capital Value adviseerde AM bij de verkoop.

De multifunctionele gebiedsontwikkeling Schalkstad omvat daarnaast een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen, een nieuwe toegangsbrug tot het gebied en de inrichting van de openbare ruimte, die in opdracht van de gemeente Haarlem worden gerealiseerd. De bouw van de woningen, commerciële ruimten en de bovengrondse parkeergarage is in handen van BAM Wonen. De nieuwe brug en de inrichting van de openbare ruimte wordt gerealiseerd door BAM Infra.

Gebiedsontwikkeling Schalkstad
De ontwikkeling komt op de plek van het huidige parkeerterrein van winkelcentrum Schalkwijk. Het gebouw is ontworpen door Mollink Soeters PPHP. De openbare ruimte is naar een ontwerp van Buro Lubbers. Van de 156 appartementen zijn 120 appartementen bestemd voor de verhuur in de vrije sector en 36 appartementen worden verhuurd aan zorginstelling Philadelphia. De commerciële ruimte bestaat grotendeels uit twee grote supermarkten, die door Albert Heijn en Aldi worden afgenomen en meerdere kleinere winkels. Daarnaast is er ruimte voor horeca en is er gelegenheid voor terrassen aan het nieuwe Marktplein en de waterkant.

Duurzame appartementen
De appartementen worden gasloos opgeleverd. Hiervoor wordt een Warmte- en Koude Opslag (WKO) toegepast, die de traditionele CV-installatie vervangt. WKO is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem en het gebouw daarmee te verwarmen of te koelen. De daken van de woningen worden voorzien van zonnepanelen.