AM verkoopt Highnote Almere aan Rockfield

Nieuws 22 jan 2021

Rockfield Real Estate en AM hebben een overeenkomst getekend voor de aankoop van 157 appartementen in de nieuwe woontoren Highnote in Almere. Capital Value begeleidde AM bij de verkoop. Highnote is een woongebouw van negentien verdiepingen met 157 huurappartementen variërend in grootte en prijs. De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal van 2021 en de oplevering is naar verwachting in 2023. Het ontwerp van Highnote komt van architectenstudio Studioninedots. De bouw is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling. 

Van de appartementen worden er 115 in de middeldure huur en 42 in de vrije sector huur aangeboden. Er worden 66 appartementen uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van circa 65-100 m².  Alle appartementen beschikken over een balkon.

Friends concept
Zowel Rockfield als AM zijn early adapters van het Friends concept, dat gericht is op een doelgroep voor wie wonen op een toplocatie betaalbaar en comfortabel wordt gemaakt. Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en doucheruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast komt er een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecegelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. Wouter van den Eijnden, ceo Rockfield: “Almere is voor Rockfield een stedelijk gebied waar wij al langere tijd naar kijken. Als onderdeel van de MRA is Almere ook voor jongeren een belangrijke locatie om zich te vestigen in de toekomst. Met de acquisitie van Highnote is voor Rockfield het startsein gegeven om nog meer in Almere te gaan investeren, ontwikkelen en beheren.” Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Een groot deel van Highnote bestaat uit woningen voor  starters. Het is goed om te zien dat beleggers bereid zijn te investeren in woningen voor deze jonge doelgroep. De woningen zijn een zeer welkome toevoeging op de woningvoorraad in Almere en dragen bij aan het terugdringen van het woningtekort.”