Amvest en Woonzorg Nederland winnen Samenwerkingsaward 2018

Nieuws 7 feb 2018

Amvest en Woonzorg Nederland zijn de winnaars van de Samenwerkingsaward 2018. De prijs, in het leven geroepen door Capital Value, werd op 5 februari jl. uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Samenwerking werkt!
Amvest en Woonzorg Nederland ontvingen de prijs voor de gezamenlijke acquisitie van de woningportefeuille van Patrizia eerder dit jaar. Door gezamenlijk op te trekken in het biedingsproces konden zij een competitieve bieding uitbrengen en zo de portefeuille verwerven. Daarbij verwierf Woonzorg Nederland 1.306 sociale huurwoningen voor senioren en Amvest 422 woningen in voornamelijk het middeldure vrijesectorhuursegment. Kees van Harten, directeur Capital Value: “We hebben de prijs een aantal jaar geleden in het leven groepen om extra aandacht te vragen voor bijzondere initiatieven op de woningbeleggingsmarkt. We zien steeds vaker nieuwe vormen van samenwerking die allemaal bijdragen aan ons gezamenlijke doel: het terugdringen van de tekorten op de woningmarkt. De lijst van genomineerden die in aanmerking komen voor de prijs groeit elk jaar verder.” De genomineerden voor dit jaar waren, naast Amvest en Woonzorg Nederland: 

  • Delta Lloyd en Noordersluis Bouwgroep – Samenwerking tussen een belegger en een ontwikkelaar voor de transformatie van een voormalige chocoladefabriek in Bussum naar appartementen.
  • Limburg Wonen en Woonpunt – Samenwerking tussen twee corporaties voor de aan- en verkoop van 186 woningen in de regio Limburg.
  • MN en Gemeente Aalsmeer ? Samenwerking voor concept ‘Betaalbare Huur’ voor de realisatie van 37 eengezinswoningen voor de vrije sector huur en 51 appartementen in de gereguleerde huur in Aalsmeer (Polderzoom)
  • Rijswijk Wonen en ABB Bouwgroep – Samenwerking tussen een corporatie en een ontwikkelaar voor de realisatie van 124 nieuwbouwwoningen in Den Haag.