Amvest verkoopt woningportefeuille aan Grouwels

Nieuws 21 mrt 2014

Amvest Investment Management heeft namens het Amvest Residential Dynamic Fund negen  woningcomplexen met in totaal 238 een- en meergezinswoningen verkocht. De koopsom bedraagt ca. 37 miljoen euro. Het betreft woningen in de plaatsen Vleuten, Badhoevedorp, Eindhoven, Zeist, Oisterwijk, Rosmalen en Etten-Leur. Koper is Beleggingsmaatschappij Grouwels. Capital Value begeleidde Amvest bij de transactie. De Brauw Blackstone Westbroek en Loyens & Loeff traden op als juridisch adviseur van respectievelijk verkoper en koper.

Het betreft de eerste grote woningbeleggingstransactie van 2014. Mr. C.A. van Harten MRE MRICS, directeur Capital Value: “Wij zien een tendens dat grotere woningportefeuilles in een keer als geheel door beleggers kunnen worden opgenomen. De bereidheid van Nederlandse en Duitse banken om woningbeleggingen te financieren draagt hiertoe bij. Ook zien wij dat de prijzen op de woningbeleggingsmarkt stabiliseren.”

Uit onderzoek van Capital Value blijkt dat er in 2014 in totaal ca. drie miljard euro beschikbaar is voor woningbeleggingen bij Nederlandse en internationale beleggers.

Over Amvest
Amvest is actief als fondsmanager en ontwikkelaar op de Nederlandse woningmarkt. Creatief en innovatief in het ontwikkelen van duurzame woningen en levendige woongebieden in de economisch sterke gebieden in Nederland. Inventief als het gaat om het oplossen van complexe vraagstukken van huurders en kopers, van wie de wensen centraal staan. Altijd betrokken met een langetermijnvisie. Alle activiteiten van Amvest zijn gericht op het creëren, onderhouden en behouden van langetermijnrelaties. Door zowel te ontwikkelen als te managen, waarborgt Amvest een hoge kwaliteit van het vastgoed in haar fondsen en wordt uitzicht geboden op een hoger rendement. Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Mr C.A. van Harten MRE MRICS.   Lees ook: PropertyNL, 25 maart 2014: Amvest verkoopt voor 37 miljoen euro aan Grouwels Vastgoedmarkt, 25 maart 2014: Amvest verkoopt woningportefeuille aan Grouwels Vastgoedjournaal, 25 maart 2014: Grouwels Vastgoed: Sterk bedrijf moet juist nu kansen pakken