Archipel verkoopt twee wooncomplexen in Eindhoven aan Bouwinvest Healthcare Fund

Nieuws 7 dec 2020

Archipel heeft de wooncomplexen Warande en LeiLinde in Eindhoven verkocht aan Bouwinvest Healthcare Fund. De twee complexen, beide in 2010 gebouwd, omvatten in totaal 139 appartementen en liggen op de Zorgcampus Zuiderpark, nabij een woonzorglocatie van Archipel. Capital Value adviseerde Archipel bij de transactie. 

De 139 hoogwaardige appartementen zijn verhuurd in het middensegment aan zelfstandig wonende ouderen met een eventuele zorgvraag. De complexen liggen in het stadsdeel Gestel, in het zuidwesten van Eindhoven. Zorgcampus Zuiderpark heeft door de parkachtige, groene opzet en de vele faciliteiten een belangrijke ondersteunende functie voor de wijk. De complexen beschikken over energielabel A en B en worden de aankomende jaren verder verduurzaamd.

Eppie Fokkema, voorzitter Raad van Bestuur Archipel: “We wilden deze beide woningcomplexen verkopen aan een eigenaar die zich langdurig wil verbinden aan deze wijk in Eindhoven. Bouwinvest is een gerenommeerde organisatie met een goede reputatie en daar zijn we blij mee. Dit hebben ze tijdens de verkoop helemaal waargemaakt. Voor de buurt is het een extra plus dat zij de mogelijkheden voor wonen en zorg nog meer willen benutten samen met Archipel”.

Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments: “Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om de zorgportefeuille verder uit te breiden in het middensegment. De complexen sluiten naadloos aan op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij de huurders lang thuis kunnen blijven wonen en zelf bepalen of ze gebruik willen maken van zorg of andere diensten. Dit is een mooi voorbeeld van ‘verzorgd wonen’ waar wij graag in investeren.”

Manon Kuipers, vastgoedadviseur zorgvastgoed bij Capital Value: “Steeds meer zorginstellingen zoeken de samenwerking op met beleggers. Voor beleggers vormen toekomstbestendige woningen en zorgvastgoed een interessante investering. Tegelijkertijd maken zorginstellingen door de verkoop middelen vrij om aan te wenden voor de primaire processen. De verkoop van Archipel van twee wooncomplexen in Eindhoven aan Bouwinvest, is hier een mooi voorbeeld van.