Blauwhoed en KOERS sluiten overeenkomsten voor bouw van 158 woningen in Project Timbr in Zaandam

Nieuws 26 apr 2024 Blauwhoed en KOERS sluiten overeenkomsten met ZVH en Heddes Bouw & Ontwikkeling voor de bouw van 158 woningen in Project Timbr in Zaandam

Ontwikkelaars Blauwhoed en KOERS hebben 158 woningen aan de Slachthuisstraat in Zaandam verkocht aan ZVH. In de Kogerveldwijk in Zaandam heeft de gemeente Zaanstad de ambitie om 2.000 tot 2.500 woningen toe te voegen. Op de locatie van een voormalige school draagt de realisatie van Timbr bij aan deze ambitie. Heddes Bouw & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie van het modulaire en circulaire wooncomplex. Capital Value begeleidde de ontwikkelaars commercieel. Het gebouw is ontworpen door de Architekten Cie. Pot Jonker advocaten verzorgde de juridische begeleiding voor ZVH.

Een duurzame stedelijke gebiedsontwikkeling
In de Kogerveldwijk in Zaandam heeft de gemeente Zaanstad de ambitie om 2.000 tot 2.500 woningen toe te voegen. Onder andere door het verouderde bedrijventerrein in de Boerejonkerbuurt te transformeren naar een nieuw woongebied. De locatie van een voormalige school in deze buurt wordt door Blauwhoed en KOERS herontwikkeld tot 158 woningen in het sociale huur en middeldure huur segment. Daarnaast wordt de verbinding met de omliggende omgeving verbeterd en zijn duurzaamheid en sociale veiligheid uitgangspunten bij de ontwikkeling van het plan aan de Slachthuisstraat. Het creëren van een duurzame en gezonde woonomgeving is een belangrijke ambitie bij de ontwikkeling van Timbr. De woningen worden zoveel mogelijk uit hout en modulair gebouwd, waardoor er een flexibel en duurzaam gebouw ontstaat.

Een mix van woningtypen
Met een gevarieerd programma van studio’s, 2- en 3-kamerappartementen en stadswoningen wordt een brede doelgroep aangesproken. Het speelt in op de grote behoefte aan betaalbare huisvesting in de gemeente Zaanstad en omgeving. Voor zowel jonge starters als senioren wordt er een fijne nieuwe plek gecreëerd om te wonen en te leven.

“Met de realisatie van Timbr voegen we in Zaandam betaalbare woningen toe aan de woningvoorraad. De houtbouw, binnentuin, gemeenschappelijke ruimte en sociaal maatschappelijke ruimte dragen bij aan het welzijn van de bewoners én de inwoners van Kogerveldwijk.”, geeft Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed, aan.

Arjan Peerboom, directeur bij Capital Value: “Dit project is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen ontwikkelaars, aannemer en een woningcorporatie die hetzelfde doel hebben: zorgen voor voldoende betaalbare huurwoningen in Zaanstad. Het modulaire en circulaire complex levert een belangrijke bijdrage aan zowel het terugdringen van het woningtekort in de gemeente Zaanstad als de duurzaamheidsambities van partijen.”