Borghese Real Estate en Vaster Invest sluiten overeenkomst voor nieuwbouwproject De Hanzen in Harderwijk

Nieuws 7 mrt 2019

Borghese Real Estate heeft fase 1 van het nieuwbouwproject De Hanzen in Harderwijk verkocht. Fase 1 van de nieuwbouwontwikkeling bestaat uit 63 vrije sector huurappartementen. De koper is Vaster Invest. Capital Value begeleidde Borghese Real Estate bij de transactie.

De Hanzen
De Hanzen wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalige Harders Plaza aan de Knardijk. Het project is in harmonieuze samenwerking met de gemeente Harderwijk ontworpen door Mies Architectuur uit Ede en wordt gerealiseerd door Klompenburg Bouw uit Nunspeet.

Fase 1 van het project bestaat uit 63 appartementen met een gemiddeld metrage van circa 72 m² GBO en daarnaast nog een aparte berging in de kelder. De appartementen worden duurzaam gebouwd met een EPC van 0,26 en een FSC certificaat. Daarnaast wordt op wens van Vaster Invest een ontmoetingsruimte in het gebouw gerealiseerd om de interactie tussen de bewoners te bevorderen. De bouw van fase 1 is reeds begonnen en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd.

Naast de 63 appartementen die verkocht zijn bestaat De Hanzen uit 45 appartementen (fase 2) en een modern retailcomplex met een eigentijdse uitstraling, dat aan de appartementen grenst. Deze worden op een later moment gerealiseerd en behoren niet tot deze transactie.