Bouwinvest investeert in middenhuur in Amsterdam

Nieuws 24 mrt 2022

De Berg B.V. heeft het project MARK verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund. In het mixed-use project in Amsterdam-Noord komt wonen, werk en ontspanning samen met appartementen, kantoren en horecaruimte. Van de 72 appartementen zal 60% worden verhuurd in het middenhuursegment. Capital Value adviseerde De Berg B.V. bij de transactie.

Diverse en inclusieve woonomgeving in Amsterdamse gebiedsontwikkeling
Het project MARK maakt onderdeel uit van een bredere gebiedsontwikkeling in de Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Waar het gebied nu een industriële uitstraling heeft, zal het in de toekomst verder worden ontwikkeld naar een inclusief woon-werkgebied met circa 8.500 woningen en een verscheidenheid aan voorzieningen. In die zin is MARK een vertaalslag van het idee achter de herontwikkeling van de Buiksloterham. Het mixed-use project zorgt namelijk voor een inclusieve woon- en werkomgeving onder één dak. Het wordt een plek waar je volop kunt leven, werken en ontmoeten. Dit komt terug op veel plekken in het gebouw, zoals in het atrium en op het ruime dakterras. Daarnaast zijn de ruimten op de begane grond, de eerste en tweede verdieping onderverdeeld in horeca, bedrijfsruimte en kantoorruimte die nog flexibel indeelbaar zijn. De woningen bevinden zich in twee torens boven die ruimten, variëren in grootte van 50 m² tot ruim 95 m². Bouwinvest is al sterk vertegenwoordigd in Amsterdam-Noord met woningen op het NDSM-terrein en in de wijk Overhoeks. Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest: “Een woning is voor steeds meer mensen lastig bereikbaar geworden, met name voor middeninkomens in de grote steden. Wij denken dat de belangrijkste oplossing ligt in het bouwen van meer én betaalbare woningen. Om hier een bijdrage aan te leveren heeft het Residential Fund besloten om bij acquisities nog meer te focussen op het middenhuursegment. Met projecten als MARK laten we zien dat institutionele investeerders, die beleggen voor Nederlandse pensioenfondsen, een onderdeel van de oplossing zijn.” 

Energiezuinig en aardgasloos
MARK is energiezuinig en aardgasloos en past daarmee uitstekend in de duurzaamheidsdoelstellingen van het Residential Fund. De appartementen maken gebruik van energieopwekking via zonnepanelen en zijn aangesloten op een duurzaam energiesysteem van Westpoort Warmte b.v. Daarnaast zal het gebouw een sedumdak krijgen en wordt regenwater opgevangen.  Marijn Snijders, algemeen directeur bij Capital Value: “De realisatie van MARK is een unieke toevoeging aan de steeds hipper wordende stadswijk Buiksloterham. Door het prachtig ontworpen atrium heeft de architect ervoor gezorgd dat combinatie van leven, werken en ontmoeten hier echt samenkomt.”  De bouw start in mei 2022 en het gebouw zal naar verwachting worden opgeleverd in het derde kwartaal van 2024.