Bouwinvest Residential Fund verkoopt 173 woningen

Nieuws 7 mrt 2024 Bouwinvest verkoopt 173 woningen

Het Bouwinvest Residential Fund heeft twee verkooptransacties gerealiseerd, waarbij in totaal 173 woningen zijn verkocht. Zo heeft Daelmans B.V. 121 eengezinswoningen gekocht in De Tjalk in Lelystad. MHM Onroerend Goed B.V. verwierf 52 eengezinswoningen in Middenhoven in Amstelveen. Capital Value en NewGround Law hebben het Bouwinvest Residential Fund bij de verkoop begeleid.

Het Bouwinvest Residential Fund verkoopt de woningen om de portefeuille en de performance van het fonds te optimaliseren. Met deze verkoop voldoet het fonds aan de strategische dispositieopgave die het heeft.

Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest, zegt: “Voor actief portefeuillemanagement is het essentieel om de juiste timing te vinden voor aankopen, maar zeker ook voor verkopen. Met deze verkoop laten wij zien dat het fonds, ook onder de huidige marktomstandigheden, in staat is om liquiditeit te generen voor investeerders in het fonds.”

DaniĆ«lle Schoonbrood, Directeur Investment, motiveert de aankoop namens Daelmans Vastgoed: “Met trots kondigen wij de aankoop aan van 121 woningen in Lelystad, het overgrote merendeel voorzien van een energielabel A, als onderdeel van onze toekomstbestendige beleggingsstrategie. Deze investering onderstreept het bevorderen van ‘groen’ en energiezuinig wonen, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan meer duurzame leefomgevingen.”

Jens van Hasenbroek, directeur bij Capital Value: ”Er was erg veel interesse van investeerders voor het verwerven van deze woningen. Deze transactie toont aan dat er vertrouwen is in Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Er is nog steeds veel vraag naar bestaande complexen.”