Brent Wubben wint Capital Value Scriptieprijs 2024

Nieuws 9 feb 2024

Brent Wubben is de winnaar van de Capital Value Scriptieprijs 2024. De prijs werd op 7 februari jl. uitgereikt tijdens Shared Value, de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value in TivoliVredenburg Utrecht. Brent won met zijn scriptie over de vraag hoe zorginstellingen en institutionele beleggers door middel van sale-en-leasebacktransacties meerwaarde voor elkaar kunnen realiseren en de duurzaamheid van het vastgoed kunnen bevorderen.

De andere twee genomineerden waren Jesper Kivits en Rogier Claassen. De jury, bestaande uit werknemers van Capital Value, beoordeelde alle scripties op originaliteit, innovativiteit, kwaliteit en toepasbaarheid. Thijs Konijnendijk, Head of Research & Data Intelligence bij Capital Value en hoofd van de jury: “We hebben deze prijs in het leven geroepen om onderzoek op de woningbeleggings-markt vanuit alle invalshoeken te stimuleren en kansen te bieden aan jong aanstormend talent. Van alle inzendingen hebben we drie genomineerden geselecteerd die elk een relevante bijdrage leverden aan kennis over de woningbeleggings- en zargvastgoedmarkt.”

Verouderd en niet duurzaam
”Het Nederlandse zorgvastgoed is verouderd en niet duurzaam. Dat vraagt om investeringen, maar de zorgsector heeft het financieel zwaar. Tijdens mijn onderzoek naar deze markt kwam ik erachter dat er onbenut potentieel ligt in de samenwerking tussen zorginstellingen en institutionele beleggers. Ik heb met dit onderzoek geprobeerd een brug te slaan tussen deze twee verschillende werelden, omdat we voor een grote maatschappelijke opgave staan wat betreft de zorg en het daarbij horende zorgvastgoed.”, aldus winnaar Brent Wubben. Brent won een duurzame citytrip naar Londen, met de trein! Wilt u meer weten over de genomineerden en hun scripties? Lees verder.

Maak kans op de Capital Value Scriptieprijs!
De inschrijving voor de scriptieprijs is weer geopend. Scriptieschrijvers van HBO ? of WO opleidingen en de ASRE kunnen scripties insturen. Wil jij ook een kans maken op twee tickets naar Londen? Stuur dan uiterlijk

31 december 2024
jouw scriptie mét een samenvatting van maximaal 2 pagina’s naar research@capitalvalue.nl. Schrijf daarbij een korte motivatie waarom jij denkt dat jij de Capital Value scriptieprijs zou moeten winnen. Check voor het insturen het reglement voor de Scriptieprijs.