Buitenlands institutioneel fonds koopt twee woningportefeuilles

Nieuws 6 dec 2018

Een buitenlands institutioneel fonds gemanaged door Rubens Capital Partners heeft twee woningportefeuilles van Syntrus Achmea Real Estate & Finance gekocht. Het betreft een portefeuille van BPL Pensioen en een portefeuille van Pensioenfonds van de Metalektro (PME). De portefeuilles bestaan uit respectievelijk 345 en 376 woningen. De koper zal de woningen in verschillende fondsen onderbrengen. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de transacties. Rubens Capital Partners was namens koper betrokken bij de transactie. De juridische begeleiding werd verzorgd door Core Notariaat en Loyens & Loeff.

De portefeuille van BPL Pensioen bestaat uit zes wooncomplexen met in totaal 345 een- en meergezinswoningen. De complexen liggen in Aalten, Haren, Leek, Losser, Renkum en Zuidhorn en de bouwjaren liggen tussen 1969 en 1983. De koopsom bedraagt 55 miljoen euro.

De portefeuille van PME bestaat uit zeven wooncomplexen met in totaal 376 een- en meergezinswoningen en diverse parkeerplaatsen en garages in Doetinchem, Kampen, Hoorn, Sommelsdijk, Venlo en Zevenaar. De bouwjaren van deze woningen variëren van 1969 tot 1990. De koopsom betreft 60 miljoen euro.

Kees van Harten, directeur Capital Value: “We zien een enorme belangstelling van internationale beleggers in Nederlandse woningen. Uit ons recente onderzoek onder buitenlandse beleggers blijkt dat hiervoor de komende drie jaar 12 miljard euro beschikbaar is. Buitenlandse beleggers kunnen daarmee de Nederlandse woningmarkt een enorme impuls geven. Door ouder bezit van Nederlandse beleggers aan te kopen, kunnen Nederlandse beleggers op hun beurt weer investeren in het verjongen en verduurzamen van de portefeuille”.