Capital Value breidt dienstverlening uit met asset management

Nieuws 25 mei 2021

Capital Value, specialist op de woningbeleggingsmarkt, breidt wederom haar dienstverlening uit. Naast transactiebegeleiding, taxaties, onderzoek en advies wordt nu ook asset management aan het dienstenpakket toegevoegd. Het asset management zal, net als de taxatiediensten, volledig onafhankelijk worden uitgevoerd van de transactiediensten en is ondergebracht in een separate entiteit die vanuit een nieuw geopend kantoor in Amsterdam zal worden aangestuurd. Clemens van Vuurde is aangesteld als directeur van Capital Value Asset Management. 

Clemens was voorheen verantwoordelijk voor internationale woningbeleggers en de nieuwbouwafdeling binnen Capital Value. Arjan Peerboom zal de rol van Clemens binnen de nieuwbouwafdeling overnemen.

Clemens van Vuurde: ‘In de afgelopen jaren hebben we een sterke toename gezien van het aandeel internationale beleggers op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Waar eerst de focus lag op bestaande bouw zien wij in toenemende mate de interesse naar nieuwbouw verschuiven. Veel buitenlandse fondsen investeren voor de langere termijn en hebben behoefte aan een Nederlandse partner om de exploitatie te ondersteunen. Door de oprichting van een specialistisch en onafhankelijk team kunnen wij deze beleggers en mogelijk nieuwe toetreders de komende jaren bijstaan om de portefeuille voor de langere termijn succesvol te laten renderen’. Kees van Harten, directeur Capital Value: ‘Door de huidige marktomstandigheden is het een logische stap om ook asset management aan onze dienstverlening toe te voegen. Wij werken al jarenlang voor internationale beleggers. Waar zij in 2012 nog een klein marktaandeel hadden, is hun aandeel in het totale transactievolume inmiddels uitgegroeid tot circa 35%. Juist deze groep heeft veel behoefte aan professioneel asset management. We hebben er veel vertrouwen in dat deze toevoeging van asset management aan onze dienstverlening onze rol als full-service specialist op deze markt verder zal versterken’.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van asset management?
Neem dan direct contact op met Clemens van Vuurde