Capital Value brengt samenwerking tot stand tussen Apollo en Domijn

Nieuws 25 sep 2019

Capital Value adviseerde het Apollo Healthcare Property Fund bij de aankoop van twee gezondheidscentra van woningcorporatie Domijn. De gezondheidscentra liggen in Enschede en zijn beiden langjarig verhuurd aan diverse zorgaanbieders. 

De gezondheidscentra bieden ruimte aan verschillende zorgaanbieders. Gezondheidscentrum Twekkelerveld ligt in de wijk Twekkelerveld, een woonwijk in de Noord-Westwijk van Enschede. Het gezondheidscentrum verhuurt onder meer ruimte aan een apotheek, huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten. Gezondheidscentrum Eudokia ligt in de Stadsveld, een woonwijk in het westen van Enschede. Gerwout Soer, makelaar vastgoedsturing van Domijn: “Wij verhuren huizen aan mensen met een lager inkomen. Dat is onze kerntaak en daar focussen we ons op. Om deze reden stoten wij deze panden af. We hebben vooraf de huidige huurders hierover gesproken en in contact gebracht met Apollo Healthcare Property Fund. Wij kijken terug op een prettige en professionele samenwerking!”

Apollo Healthcare Property Fund
Het Apollo Healthcare Property Fund werd eind juni 2016 gelanceerd. Het Fonds investeert in hoogwaardige, duurzame en betaalbare zorgwoningen en voorzieningen die het welzijn van de bewoner en gebruiker ten goede komen. De beoogde omvang van het fonds is 200 miljoen euro. Capital Value is geselecteerd om Apollo te begeleiden bij verwerving van gezondheidscentra en zorgwoningen voor het fonds. Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH) is de hoeksteenbelegger in het Fonds. “Deze acquisities versterken de portefeuille van het zorgvastgoedfonds en spelen in op de groeiende vraag naar zorg in Enschede”, zegt Michel van Oostvoorn, portefeuillemanager van het Apollo Zorgvastgoedfonds. Manon Kuipers, specialist zorgvastgoed bij Capital Value: “Wij zijn blij dat wij deze mooie transactie voor het fonds hebben kunnen bewerkstelligen. Op dit moment zijn wij met meerdere corporaties in gesprek om gezondheidscentra te verwerven. Door de specialismen binnen Capital Value op het gebied van zorgvastgoed en corporaties zijn wij in staat een brugfunctie te vervullen tussen de corporatiesector en beleggers in zorgvastgoed. Wij voeren een professioneel proces waarbij wij rekening houden met de belangen van de huidige huurders. Hierdoor ontstaat vanaf het begin een plezierige samenwerking.’ Heeft u interesse in de mogelijkheden van verkoop van het zorgvastgoed uit uw portefeuille, neem dan contact met ons op.