Capital Value over zorgvastgoed in Cobouw-special

Nieuws 18 feb 2021

Onlangs werkte Capital Value mee aan een speciale uitgave van Cobouw over de zorgvastgoedmarkt. De markt voor zorgvastgoed en seniorenwoningen is de afgelopen jaren in hoog tempo geprofessionaliseerd. In 2020 werd bijna 1,2 miljard euro geïnvesteerd in dit segment. Opvallend is de groei van het aandeel nieuwbouwtransacties in het totale volume. Ca. 49% van het totale transactievolume betrof nieuwbouwtransacties.

Enorme bouwopgave tot 2040
Het aantal ouderen in Nederland groeit relatief harder dan de bevolking of het aantal huishoudens in Nederland. De huidige voorraad zorgvastgoed en seniorenwoningen voor deze doelgroep is ontoereikend. Tot 2040 zijn er 400.000 extra seniorenwoningen nodig. Ook de kwaliteit van de huidige voorraad sluit niet aan bij de actuele vraag, waardoor er een grote herontwikkelingsopgave ligt.

Genoeg kapitaal, maar te weinig projecten
De vraag naar zorgvastgoed vanuit beleggers is groot. Dit geldt voor intramurale en extramurale zorgwoningen, maar ook voor eerstelijns zorgvastgoed. In het artikel van Cobouw worden de cijfers over de zorgvastgoed(beleggings)markt op een rij gezet. U kunt het artikel hier lezen. 

Kansen voor ontwikkelaars
In het afgelopen jaar adviseerden wij diverse ontwikkelaars over de groeiende kansen in dit segment, brachten wij samenwerkingen tot stand met zorginstellingen en begeleidden wij diverse verkoopprocessen van ontwikkelaars aan investeerders. Wilt u weten waar de kansen voor u liggen? Graag informeren wij u over de mogelijkheden. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende online afspraak contact met ons op met Manon Kuipers (Manager Zorgvastgoed) of Thijs Meijer (Manager Nieuwbouw) via 030 72 71 700.