Capital Value verkoopt eerste half jaar 850 woningen

Nieuws 11 sep 2012

Capital Value verkocht gedurende het eerste half jaar van 2012 ca. 850 huurwoningen met een geschatte transactiewaarde van € 150 miljoen. De woningen werden verkocht namens diverse institutionele beleggers. Kopers zijn voornamelijk particuliere beleggers.  

Het solide directe rendement van woningen is de reden dat veel particuliere beleggers besluiten juist nu in huurwoningen te investeren. Directeur Kees van Harten: “Er is in het woningsegment nauwelijks leegstand. Daardoor is het risicoprofiel van woningen nog steeds goed. Ook speelt de verwachting van een tekort aan goede huurwoningen in de groeiregio’s een belangrijke rol. Naast de bestaande investeerders zien wij steeds meer nieuwe toetreders. Ook is er toenemende belangstelling vanuit het buitenland.”

Meer transacties verwacht in tweede half jaar
Het komende half jaar verwacht Capital Value minimaal eenzelfde volume aan transacties. Directeur Marijn Snijders: ‘Er is een grote vraag bij investeerders om nog dit jaar portefeuilles te kunnen verwerven. Naar verwachting zullen ook corporaties inspelen op deze vraag aangezien ook zij steeds meer complexgewijs willen verkopen.” Uit onderzoek van Capital Value begin dit jaar bleek al dat meer dan 42% van de corporaties wel wil verkopen, maar dat dit binnen de huidige regelgeving complex is. Snijders: “De toename van het beschikbare kapitaal voor verhuurde woningen kan een belangrijke rol spelen in het terugdringen van het groeiend tekort aan goede en betaalbare woningen in Nederland. Als expert op de woningbeleggingsmarkt willen wij hier graag een bijdrage aan leveren”. 

Lees ook: Vastgoedjournaal, 11 sept 2012: Capital Value verkoopt eerste half jaar 850 woningen en verwacht stijging transactievolume