Capital Value verkoopt Olympia portefeuille in Amsterdam

Nieuws 21 jun 2016

Capital Value verkocht onlangs de Olympia-portefeuille in Amsterdam. Het betreft een unieke portefeuille bestaande uit drie complexen met in totaal 206 appartementen en 10 commerciële ruimten. De complexen stammen uit de jaren '30 en maken onderdeel uit van Plan Zuid, een stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid dat in het begin van de 20e eeuw werd ontworpen door de architect H.P. Berlage. Capital Value begeleidde de verkoop namens B.V. Beleggingscombinatie Olympia. Notariskantoor Eversheds trad op als notaris. Koper is niet bekendgemaakt.

De appartementen liggen in het populaire Amsterdam-Zuid en zijn gebouwd volgens de Amsterdamse School. Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Dit soort woningportefeuilles zijn een ‘once in a lifetime opportunity en komen eigenlijk zelden op de markt. Er was een zeer grote belangstelling van zowel Nederlandse als buitenlandse beleggers. Een record aantal beleggers wilde de portefeuille verwerven.”

Enorme tekorten op Amsterdamse woningmarkt
De Amsterdamse woningmarkt kampt op dit moment met enorme tekorten en daardoor stijgende huur- en koopprijzen.  Met de komst van 10.000 nieuwe Amsterdammers per jaar lopen de tekorten, en daarmee de huur- en koopprijzen, steeds verder op. Voor meer informatie over de ontwikkelingen op de woning(beleggings)markt verwijzen wij graag naar ons jaarlijkse onderzoek. Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Marijn Snijders