COD levert De Meester in voormalige ambachtsschool aan Bouwinvest

Nieuws 16 nov 2020

Bouwinvest heeft 178 appartementen gekocht in De Meester, de voormalige Ambachtsschool aan de Verspronckweg in Haarlem. Het complex, voorheen bekend als het 'Sterren College', ligt in de Kleverparkbuurt en wordt door COD getransformeerd naar een modern woongebouw met ruime representatieve appartementen in het monumentale hoofdgebouw en een nieuwbouwgedeelte met ondergrondse parkeergarage. Capital Value begeleidde COD bij de verkoop. De bouw is in handen van bouwcombinatie Scholtens-Toekomst, een samenwerking van Scholtens Bouw en Toekomst Groep.

De transformatie van de voormalige Ambachtsschool is gestart in april 2020, 100 jaar na de eerste steenlegging. De sloop van enkele niet-monumentale bijgebouwen is inmiddels afgerond en de ontgraving van de parkeergarage is gestart. Transformatie van het monumentale hoofdgebouw is inmiddels halverwege. Behoud van de monumentale gangenstructuur, originele details, riante entrees en voormalige directie- en bestuurskamers is daarbij uitgangspunt. De ruime vrije hoogte en nieuwe entresolvloeren in de voormalige klaslokalen geven de appartementen in de monumentale school een unieke woonbeleving.

De 178 appartementen worden gerealiseerd in drie verschillende bouwdelen: het monumentale hoofdgebouw uit 1920, een hoogwaardige aanbouw uit 1955 en twee nog te realiseren nieuwbouw vleugels met een eigentijdse uitstraling. Het ontwerp is van Inbo architecten. Onder de nieuwbouw wordt een tweelaagse parkeergarage met 157 parkeerplaatsen gerealiseerd. Voor de huurders is ook voorzien in het gebruik van deelauto’s. De appartementen variëren in grootte van ca. 59 m2 tot 212 m², waarvan 25 starterswoningen (middenhuur) in de nieuwbouw.

Gert-Wim Bos, directeur COD: “We feliciteren Bouwinvest met deze prachtige aankoop. Geweldig dat we na 100 jaar historie weer een nieuwe en toekomstbestendige bestemming aan dit gebouw kunnen geven.”

Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Het is mooi dat met dit project een bijdrage wordt geleverd aan het terugdringen van het groeiende woningtekort in Haarlem.”