COD verkoopt 176 monumentale appartementen in Haarlem aan Bouwinvest

Nieuws 6 mrt 2019

Ter uitbereiding van de woningportefeuille heeft het Bouwinvest Dutch Residential Fund het project 'De Meester' in Haarlem van projectontwikkelaar COD gekocht. De ontwikkeling bestaat uit een combinatie van nieuwbouw en transformatie waarbij er in totaal 176 appartementen worden gerealiseerd. Een deel van het complex zal in de middenhuur verhuurd gaan worden. Capital Value adviseerde COD in het verkoopproces.

‘De Meester’ betreft een duurzame transformatie van de oude ambachtsschool en het gemeentelijk monument uit 1920 aan de Verspronckweg, ook bekend als het voormalige ‘Sterren College’. De appartementen worden gerealiseerd in drie bouwdelen: het monumentale hoofdgebouw uit 1920, de aanbouw uit 1955 en de nog te realiseren nieuwbouw. De authentieke details van de school, zoals de brede gangen, trappenhuizen, de glas-in-lood ramen en hoge klaslokalen blijven behouden. In de voormalige klaslokalen worden ruime woningen en loftappartementen gerealiseerd naar ontwerp van architectenbureau Inbo. Oplevering wordt verwacht voor het vierde kwartaal van 2021.

“We blazen nieuw leven in een fantastisch gebouw dat ruim 8 jaar lang leegstond. COD heeft een ruime ervaring in het transformeren van historische binnenstedelijke complexen. In het project De Meester maken we unieke woningen in een monumentaal schoolgebouw en leveren we een bijdrage aan de woonkwaliteit in dit deel van de binnenstad van Haarlem,” aldus Gert-Wim Bos, Directeur bij COD.

“Ik ben erg enthousiast dat wij dit historische object op een bijzondere plek in Haarlem hebben aangekocht. Een mooie centrale ligging dicht tegen de prachtige binnenstad van Haarlem. De aankoop van deze 176 unieke appartementen, waarvan 25 in het middenhuursegment, past uitstekend binnen onze vastgoedstrategie,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest.

Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Wij zien een toenemende interesse vanuit zowel Internationale als Nederlandse fondsen voor single asset deals met een groot volume. Het transformatieproject ‘De Meester’ in Haarlem is hier een mooi voorbeeld van”.