Crossing Borders Development verkoopt 42 nieuwbouw appartementen in Leerdam

Nieuws 22 jun 2018

Crossing Borders Development heeft twee woongebouwen verkocht die onderdeel uitmaken van nieuwbouwontwikkeling 'De Glasmeesters'. De twee woongebouwen bestaan in totaal uit 42 appartementen bestemd voor de verhuur. De appartementen worden gerealiseerd in wijk de Broekgraaf te Leerdam. De koper is een belegger. Capital Value begeleidde Crossing Borders Development bij de verkoop.

De Glasmeesters bestaat in totaal uit vier woongebouwen, waarvan twee woongebouwen zijn bestemd voor de koopmarkt en twee voor de huurmarkt. De huurgebouwen bieden 3- en 4 kamer appartementen, in grootte variërend van 61 ? 104 m². Alle appartementen beschikken over een royale buitenruimte. De bouw van het eerste woongebouw start in juli 2018 en de oplevering staat gepland medio 2019. De Glasmeesters maakt onderdeel uit van de  Broekgraafzone, een nieuwe woonwijk in het westelijke deel van Leerdam. In dit gebied worden in totaal 925 woningen gerealiseerd.

Duurzaamheid staat centraal
De Glasmeesters staat volledig in het teken van duurzaamheid. De terrasvormige woongebouwen zullen volledig energieneutraal (EPC 0,0) worden uitgevoerd en krijgen de beschikking over vloerverwarming en vloerkoeling. De appartementen zijn uiteraard gasloos en daardoor voorbereid op de toekomst. Ook worden zoveel mogelijk onderhoudsvriendelijke materialen toegepast.

Thijs Meijer, vastgoedadviseur nieuwbouw bij Capital Value: “Veel beleggers toonden interesse in deze ontwikkeling vanwege de zeer duurzame ambities van het project die verdergaan dan de regelgeving voorschrijft.”