Daelmans Vastgoed koopt woningportefeuille van Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Nieuws 23 feb 2018

Daelmans Vastgoed heeft een woningportefeuille aangekocht met in totaal 218 woningen op verschillende locaties in Nederland. Het betreft een portefeuille van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die de woningen namens één van haar klanten verkocht die de opbrengst zal aanwenden voor nieuwe acquisities in woningen. Capital Value begeleidde de verkoop namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Loyens & Loeff heeft verkoper juridisch geadviseerd.

De portefeuille bestaat uit zowel een- als meergezinswoningen verdeeld over 8 complexen in onder andere Dronten, Egmond-Binnen, Enschede en Venlo. Alle complexen zijn onaangebroken en gebouwd in de periode 1986 tot 1997. “De aankoop van deze portefeuille is de eerste van dit jaar en draagt bij aan de optimalisatie en verdere uitbreiding van onze portefeuille”, aldus Jeroen Gorissen, portefeuillemanager Daelmans Vastgoed.

Kees van Harten, directeur Capital Value: “De positieve demografische ontwikkelingen en de groei van het aantal huishoudens is niet alleen te zien in de grote steden, maar geldt in veel gevallen ook voor de periferie. Dit maakt portefeuilles met complexen buiten de grote steden een zeer interessant beleggingsproduct met een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel.”