Delta Lloyd Vastgoed verwerft 64 nieuwbouwappartementen in Woerden

Nieuws 16 jun 2016

Delta Lloyd Vastgoed heeft onlangs 64 nieuwbouwappartementen aangekocht in Woerden ten behoeve van de vrije sector huur. De woningen zijn verdeeld over twee torens en zullen worden gerealiseerd nabij het station en centrum van Woerden. Naar verwachting zullen de woningen in het derde kwartaal van 2017 worden opgeleverd. Capital Value begeleidde de aankoop namens Delta Lloyd Vastgoed in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.  

Ontwikkelaar van de woningen is Hollands Midden, onderdeel van de Rijnstaete Groep in samenwerking met Bolton Ontwikkeling. De woningen maken onderdeel uit van het plan Woerden Centraal, een ontwikkeling op het voormalige Campina-terrein. Een groot deel van deze ontwikkeling is reeds gerealiseerd ten behoeve van de koop- en zorgsector.

Igno Schings, manager Vastgoed van Delta Lloyd: “Wij zijn verheugd dat wij opnieuw een mooie ontwikkeling hebben kunnen verwerven ter uitbreiding en verjonging van onze woningportefeuille. Delta Lloyd investeert op een duurzame wijze in Nederlandse huurwoningen en kent een lange beleggingshorizon. Wij zullen op korte termijn nieuwe transacties bekendmaken”.

Arjan Ton, directeur Hollands Midden en Bolton Ontwikkeling: “Het aan- en verkooptraject met zowel Delta Lloyd als Capital Value heb ik als zeer prettig ervaren. Wij zijn er als organisatie trots op om voor Delta Lloyd als opdrachtgever deze gebouwen te mogen ontwikkelen en realiseren. De appartementen zijn een prachtig antwoord op de vraag vanuit de Woerdense woningmarkt. De ontwerpen dragen bij aan de prachtige en hoogwaardige ontwikkeling van het plan Woerden Centraal”.

Thijs Meijer, vastgoedadviseur nieuwbouw bij Capital Value: “Investeringen in het nieuwbouwsegment zijn hard nodig om de tekorten op de markt terug te dringen. Pensioenfondsen kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Er wordt op dit moment nog steeds te weinig bijgebouwd”.