DeltaWonen verkoopt appartementen in Zwolle aan Syntrus Achmea

Nieuws 10 okt 2016

Woningcorporatie deltaWonen heeft 20 levensloopbestendige appartementen verkocht in Zwolle. Het betreft vrije sector huurwoningen in complex "Sans Soucis" in de wijk Stadshagen.  De koper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die het complex namens een van haar klanten heeft verworven. Capital Value begeleidde de verkoop namens deltaWonen.

De 3-kamer woningen hebben een oppervlakte van gemiddeld 95 vierkante meter. Huurders kunnen gebruikmaken van de services en diensten van de naastgelegen zorginstelling ´Zonnehuis´. Ook zijn voor de bewoners 22 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan twee voor bezoekers.

Syntrus Achmea RE&F heeft de afgelopen jaren namens haar klanten meerdere complexen in portefeuille genomen, waarbij bewoners van vrije sector huurappartementen gebruik kunnen maken van direct nabij gelegen zorgvoorzieningen. Syntrus Achmea RE&F voorziet een snelle groei van deze beleggingscategorie door de vergrijzing en de veranderingen in de financiering van de zorg.

Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen: “De Verkoop van Sans Soucis  is het gevolg van ons beleid waarbij wij ons willen richten op onze kerntaak: het bouwen en verhuren van woningen om daarmee onze primaire doelgroep van passende huisvesting te voorzien.”

Peter Appeljan, director Woningbeleggingen van Syntrus Achmea RE&F: “Deze aankoop past in onze strategie om de portefeuilles van onze klanten ook met bestaande woningen uit te breiden. De zestig institutionele beleggers voor wie wij werken, hebben hiervoor veel geld beschikbaar.”

Kees van Harten, directeur Capital Value: “Diverse corporaties hebben zorgwoningen in de portefeuille en zoeken naar mogelijkheden deze af te stoten aangezien het beheer hiervan niet meer binnen de kerntaak valt. De toegenomen interesse van beleggers in dit type vastgoed sluit hier goed op aan”.

Groei beleggingsmarkt zorgwoningen
Volgens Danny La Rose, zorgspecialist binnen Capital Value: “De beleggingsmarkt voor zorgvastgoed is enorm gegroeid. Beleggers tonen vooral veel interesse in kwalitatief extramuraal zorgvastgoed vanwege de toenemende vraag uit de markt. Deze toenemende vraag is vooral toe te schrijven aan de vergrijzing en de wijzigingen in het zorgstelsel. Hierdoor groeit de vraag naar woon-zorgconcepten waar men zelfstandig kan wonen met zorg en service op afroep. De markt biedt op dit moment nog onvoldoende aanbod, waardoor er volop kansen zijn voor beleggers in dit segment.”