Dudok Wonen verkoopt nieuwbouwontwikkeling in Hilversum

Nieuws 8 jul 2015

Onder begeleiding van Capital Value heeft Dudok Wonen overeenstemming bereikt over de verkoop van een nieuwbouwontwikkeling in Hilversum. Het project met de naam 'Kop van Hilversum' omvat een perceel grond met een bouwplan voor de realisatie van 52 appartementen alsmede ca. 300 m² commerciële ruimte en 80 parkeerplaatsen. Koper is Novaform Vastgoedontwikkelaars, gespecialiseerd in het realiseren van binnenstedelijke ontwikkelingen en onderdeel van de KlokGroep. De totale investeringswaarde is circa 12,5 miljoen euro.

Dudok Wonen besloot het perceel grond met bouwplan eerder dit jaar via een openbaar en transparant verkoopproces aan te bieden. Hierdoor hadden veel partijen een kans om een bieding uit te brengen. Martijn Ketelaar, Senior Projectmanager van Dudok Wonen: “Door deze verkoop kunnen wij ons nog beter richten op het bieden van betaalbare, geschikte woningen voor starters en doorstarters op de woningmarkt. De verkoop van het perceel grond met bouwplan levert inkomsten op waarmee we nieuwe investeringen kunnen doen voor juist deze mensen die het in de actuele marktomstandigheden het lastigst hebben om passende woonruimte te vinden.”.

Toenemende interesse in nieuwbouw- en herontwikkelingen
Capital Value is de afgelopen periode steeds vaker betrokken geweest bij nieuwbouwontwikkelingen en herontwikkelingen. Marijn Snijders: ‘Er liggen voor corporaties op dit moment veel kansen om grond met nieuwbouwplannen te verkopen. Wij merken dat de belangstelling hiervoor bij zowel Nederlandse als buitenlandse pensioenfondsen enorm aan het toenemen is. Als beleggers en corporaties elkaar weten te vinden op dit gebied betekent dit een enorme stimulans om de tekorten op het gebied van huurwoningen tegen te gaan’.  Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Ing M.A. (Marijn) Snijders RT MRICS. Lees meer: PropertyNL: Dudok Wonen verkoopt Kop van Hilversum aan Novaform Vastgoedmarkt: Dudok Wonen verkoopt woningproject aan Novaform