Duitse belegger koopt 265 woningen

Nieuws 15 apr 2014

Eerste woningbeleggingstransactie van 2014 met internationale partij De Duitse belegger BNP Paribas REIM Germany heeft 265 woningen gekocht van Amvest. De woningen liggen in Hoofddorp, Almere, Barendrecht en Zoetermeer. De koopsom bedraagt circa 40 miljoen euro. Capital Value begeleidde de transactie namens de verkoper. Het betreft de eerste woningbeleggingstransactie van 2014 waarbij een internationale partij als koper optreedt. Uit onderzoek van Capital Value onder internationale beleggers blijkt dat er in 2014 in totaal ca. 1 miljard euro beschikbaar is voor Nederlandse huurwoningen.  

“De interesse in Nederlandse huurwoningen vanuit het buitenland groeit enorm”, aldus Marijn Snijders, directeur van Capital Value. “Dagelijks melden zich nieuwe partijen, waarvan sommigen al heel concreet zijn. Vooral partijen uit Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten zijn actief op zoek naar verhuurde woningen in Nederland. Uit het onderzoek dat Capital Value in januari presenteerde blijkt dat Nederland op de derde plaats staat om in huurwoningen te investeren. De komende periode zullen meer transacties met buitenlandse beleggers bekend worden gemaakt”.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest “Het bijzondere aan deze transactie is dat BNP Paribas REIM een core belegger is die met geld van Duitse pensioenfondsen voor langere termijn investeert in de Nederlandse woningmarkt en bereid is geweest een optimale prijs te betalen. Amvest zal met deze opbrengst nieuwe investeringen doen in nieuwbouwwoningen in het middeldure huursegment in de grote steden in de Randstad en verjongt hiermee de portefeuille.”

Het buitenlandse kapitaal kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de huurmarkt in Nederland, vooral ook omdat buitenlandse partijen qua interesse complementair zijn aan de Nederlandse particuliere en institutionele woningbeleggers.

BNP Paribas REIM Germany is gevestigd in München en is assetmanager voor onder meer pensioenfondsen uit Duitsland. Het fonds beheert meer dan 4,4 miljard euro en is actief in meer dan 14 landen in Europa en Azië. Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Ing M.A.Snijders RT MRICS. Lees ook: PropertyNL, 15 april 2014: BNP Paribas REIM koopt namens Duits pensioenfonds 265 appartementen van Amvest Vastgoedjournaal, 16 april 2014: Amvest doet eerste woningbeleggingstransactie van 2014 met internationale belegger Vastgoedmarkt, 16 april 2014: BNP Paribas koopt portefeuille Amvest voor 40 miljoen Vastgoedmarkt, 17 april 2014: Deal BNP Paribas bevestigt populariteit huurmarkt