FOUR-D verkoopt 62 nieuwbouwwoningen in Lelystad aan Credit Linked Beheer

Nieuws 23 jun 2021

Focus Urban Development (FOUR-D) uit Eindhoven en Schutte bouw & ontwikkeling hebben een overeenkomst getekend met het Huurwoningen Nederland Fonds II, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer voor de verkoop van een nieuwbouwproject met 57 huurappartementen en vijf grondgebonden huurwoningen in het centrum van Lelystad. Capital Value begeleidde FOUR-D bij het verkoopproces. 

De woningen worden gerealiseerd in het Theaterkwartier tegenover het Agoratheater. Het betreft een ontwerp van Mecanoo. De  57 huurappartementen, die onderdeel vormen van het gebiedsontwikkelingsproject in het centrum van Lelystad, zijn gevestigd in een zes lagen tellend woonobject en zullen in oppervlakte variëren van 44 tot 112,5 m². De vijf grondgebonden huurwoningen zullen rond de 130 m² groot zijn. Daarnaast komen er parkeerplaatsen op eigen terrein.

Duurzame woningen
De woningen zijn erg energiezuinig. Bij alle nieuwbouw die door Credit Linked Beheer wordt aangekocht, zegt de beheerder te streven naar dat de woningen duurzamer zijn dan wat de BENG-systematiek in het Bouwbesluit voorschrijft. ‘Zowel de omvang als het duurzame karakter van dit plan past uitstekend bij de focus van ons investeringsbeleid’, zegt Hans Reijersen van Buren, directeur vastgoed bij Credit Linked Beheer in een verklaring.

Centrumgebied herontwikkeld
De bouw zal na de zomer aanvangen en de appartementen en woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd. Ze zijn op loopafstand van winkels en het Centraal Station. Het centrumgebied wordt de komende jaren herontwikkeld tot een aantrekkelijke woon- en verblijfsomgeving. De gemeente investeert onder andere in nieuwe straatinrichting en in aanvulling op het bestaande Agora-theater worden nieuwe horecagelegenheden, detailhandel, een bioscoop en een casino gerealiseerd. Met meer culturele voorzieningen en een aanbod met woonlocaties voor verschillende doelgroepen moet het centrum meer diversiteit krijgen.

Groeipotentie
‘We zien veel toekomstperspectief voor Lelystad’, stelt Paul Evers, mede-eigenaar van FOUR-D. ‘Lelystad heeft een groeipotentie van ruim 10.000 woningen waarvan een deel in het centrum kan worden gerealiseerd. De woningen die door het beleggingsfonds van Credit Linked Beheer zijn aangekocht, sluiten zowel aan op de enorme vraag naar huurwoningen als bij de ambitie om van het centrum van Lelystad een levendig stadshart met allure te maken.’