Greystar koopt iconische nieuwbouwontwikkeling van 592 appartementen van GGI in Amstel III in Amsterdam

Nieuws 12 sep 2022

Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw van de gemeente Amsterdam, gaf vandaag het officiële startsein voor de bouw van The Ensemble. Een van de grootste en meest duurzame mixed-use hoogbouwontwikkelingen van dit moment. In de twee bijna energieneutrale torens komen 592 woningen, faciliteiten en voorzieningen zoals een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, kantoren en commerciële voorzieningen. The Ensemble wordt gebouwd in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost en is naar verwachting medio 2025 klaar. Capital Value begeleidde de verkopers bij de transactie.

The Ensemble is een unieke, duurzame mixed-use ontwikkeling van Great Grey Investments en Wonam met 592 woningen, kantoren, maatschappelijke en commerciële voorzieningen.

? Gemeente Amsterdam wordt eigenaar van het gezondheidscentrum met apotheek en het talentencentrum voor jongeren. ? Greystar verwerft 592 appartementen, waarvan 415 woningen in het middeldure segment. ? Great Grey Investments blijft eigenaar van 20.000 m2 kantoorruimte, de commerciële voorzieningen en de parkeergarage en de ontwikkeling blijft in handen van Great Grey Investments en Wonam.

Een duurzaam thuis voor iedereen
De oude kantoorpanden aan de Karspeldreef 14-16 in Amsterdam maken plaats voor een mixed-use gebouw met twee imposante torens van respectievelijk 115 en 95 meter hoog met onder andere 592 huurwoningen, waarvan 415 in het middeldure segment. De mix van woningtypes, zoals studio’s, twee-, drie- en vierkamerwoningen, maakt The Ensemble geschikt voor een breed publiek zoals singles, jonge stellen en kleine gezinnen. Naast woningen komt er circa 20.000 m2 kantoorruimte, verdeeld over 5 vloervelden van 3.600 m2 VVO. Dit is uniek is in de Amsterdamse kantorenmarkt en speelt in op de meest relevante behoeften van gebruikers aan flexibiliteit, ontmoeting, samenwerking en duurzaamheid. In de parkeergarage komt er plek voor 2.350 fietsen, 120 scooters en 239 auto’s. The Ensemble is geïnitieerd en wordt ontwikkeld door Great Grey Investments en Wonam. De twee woontorens zijn onlangs gekocht door Greystar.

Een van de meeste duurzame gebouwen van Nederland
De gehele ontwikkeling, inclusief de woningen, is bijna energieneutraal door de inzet van warmte en koude bronnen, groene daken en zonnepanelen. Het wordt een van de grootste en meest duurzame woongebouwen van Nederland. De kantoren krijgen het duurzaamheidskeurmerk BREEAM Excellent voor het maken van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Het gebouw overtreft de hoogste Amsterdamse BENG-normen en gaat een stap verder dan wat nu de minimale eisen voor duurzaamheid zijn.

Aantrekkelijke, complete stadswijk
Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw en Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam: “We maken goed tempo in Amstel III om een nieuwe woonwijk aan Amsterdam toe te voegen. The Ensemble is een van de projecten waar we trots op mogen zijn. Betaalbare woningen met een lage energierekening. Met de combinatie wonen, werken en voorzieningen bouwen we voort op de visie voor Amsterdam waar we niet alleen huizen bouwen maar ook een samenleving.”

Marijn Snijders, directeur Capital Value: “The Ensemble is een uniek project in Amsterdam omdat 70% van de woningen middenhuur betreft, een segment waar de tekorten het hoogst zijn. Het is mooi dat Greystar, GGI en Wonam dit project samen hebben kunnen realiseren.”